Šport
28 ogledov

Bolt: "Mislim, da bom zmagal z lahkoto"

sp atletika koreja usain bolt 2011
1/6
Reuters
Jamajčan Usain Bolt je teden dni pred začetkom svetovnega atletskega prvenstva prepričan, da bo zlahka ubranil naslov prvaka. Letos sicer ni v blesteči formi.

"Če bom dobro startal … zmaga ne bo težava," je odločen svetovni in olimpijski prvak ter rekorder na sto in 200 metrov, Jamajčan Usain Bolt. Ta že teden dni trenira v Daeguju, kjer se bo naslednji konec tedna začelo svetovno atletsko prvenstvo. "Mislim, da bom zmagal z lahkoto. Ko sem v svojem ritmu, mislim, da me ne more nihče premagati, ne glede na to, v kakšni fizični formi sem." Ta letos ni takšna, kot je bila v času olimpijskih iger v Pekingu 2008, saj je lani zaradi poškodbe izpustil večji del sezone. Letos ima za desetinko sekunde slabši čas od rojaka Asafe Powella, ki ima z 9,78 najboljši letošnji izid na svetu.

Ker je Američan Tyson Gay zaradi poškodbe nastop v Južni Koreji odpovedal, Boltu najbrž res ne bo težko ubraniti zlate kolajne. To je njegov edini cilj za to tekmovanje, svetovnega rekorda ne pričakuje. "Rekordov pa ne bo. Samo da ubranim naslov. To je moj edini cilj. Vem, da želite hiter čas, a mislim, da bo čas 9,7 dovolj." Zaveda se, da bo ključen start, kjer je letos vselej zamujal. "Zdelo se mi je, kot da začenjam na novo trenirati start. Ko si tako dolgo odstoten, kar malo zarjaviš. A počasi popravljam tudi ta element teka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.