Šport
19 ogledov

Bolt tekel najhitreje letos

Usain Bolt
1/3
Reuters
Svetovni rekorder v teku na 100 metrov Usain Bolt je sezono začel vrhunsko. V domačem Kingstonu je Jamajčan zmagal z najboljšim letošnjim izidom na svetu 9,82 sekunde.

Jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt je sezono 2012 teka na 100 metrov začel z zmago in prepričljivim dosežkom 9,82 v domačem Kingstonu. Najboljši letošnji dosežek na svetu, pred tem je imel z 9,90 boljši čas njegov partner na treningih Yohan Blake, je Bolt postavil kljub dejstvu, da je sta bila pred tem dva prehitra starta.

Za posebno vzdušje so na stadionu poskrbeli navijači, ki so ga divje vzpodbujali že pred in med tekmo, stoječe ovacije pa so sledile po zmagi in dosežku. "Zame je vselej užitek nastopiti tukaj in videti ves ta narod, ki navija," je po zmagi povedal Jamajčan, čigar nastop si je v živo ogledala tudi jamajški premierka Portia Simpson Miller.

Aktualni olimpijski in svetovni prvak v teku na 100 metrov in 200 metrov in svetovni rekorder v obeh disciplinah (9,58 sekunde in 19,19 sekunde), je po zmagi dejal, da se počuti bolje kot lani, a bil tudi nekoliko samokritičen in da bi lahko tekel tudi hitreje.

Čez mesec dni Bolta čakajo olimpijske kvalifikacije. Tam bo imel ostro konkurenco, saj je drugi Jamajčan Michael Frater sinoči dosegel izid 10,00. Več je bilo tudi drugih dobrih dosežkov, Blake je z 19,91 slavil na 200 metrov, žal pa je v tej disciplini zaradi poškodbe manjkal Asafa Powell.

V ženski konkurenci je za najboljši dosežek letos na svetu z 10,81 na 100-metrski razdalji poskrbela Američanka Carmelita Jeter. Na 200 metrov je Američanka Bianca Night (22,49) premagala domačo adutinjo Shelly-Ann Fraser-Pryce (22,63).

Odlično pa je šlo na mitingu v Fayetvillu v Arkansasu Američanu Ariesu Merrittu, ki je s 13,03 dosegel najboljši letošnji izid na svetu v teku na 110 metrov z ovirami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.