Šport
40 ogledov

Bolt zaključuje kariero

Usain Bolt EPA
Najhitrejši sprinter sveta je napovedal svoje slovo od kraljice športov.

"Vem, kdaj je pravi čas za slovo, ne želim se sramotiti," je v pogovoru za Sky Sports dejal jamajški sprinetr Usain Bolt, ki je v svoji karieri med drugim osvojil tudi devet zlatih kolajn na olimpijskih igrah.

"Ko postajate starejši, morate sprejemati večje žrtve in biti tudi bolj disciplinirani. Iskreno povedano, mislim, da nimam več dovolj discipline. Zelo trdo sem delal, da sem tu, kjer sem. Svetovno prvenstvo naslednje leto bo moj zadnji nastop," je napovedal Jamajčan.

Ta je osvojil po tri zlata odličja, na 100, 200 in 4x100 metrov, na OI v Pekingu, Londonu in Rio de Janeiru. Je tudi aktualni svetovni rekorder v teku na 100 (9,58) in na 200 m (19,19), s svetovnih prvenstev ima 11 zlatih kolajn.

"Vem, da čez dve leti ne bom več najhitrejši človek na svetu, OI v Riu so bile moje zadnje.Ni šans, da bi nastopil v Tokiu," je še dejal Bolt in razkril tudi pogovor z Michaelom Johnsonom, ki se je poslovil na vrhuncu slave: "Dejal mi je, da je odšel, saj je izpolnil vse svoje cilje. Ko pridete do točke, ko več nimate volje za trening, takrat začnete izgubljati tekme in se začnete sramotiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.