Šport
28 ogledov

Bonova: "Leipzig povsem drugačen tekmec"

Krim Mercator Hypo liga prvakinj Katarina Ponjavić
Rokometašice Krima Mercatorja so navkljub nekaterim dvomom sijajno odprle ligo prvakinj. Na uvodni tekmi so na kolena položile tradicionalne tekmice iz predmestja avstrijske prestolnice, Hypo (32:20), v nedeljo pa bodo gostovale v Leipzigu. Nemško-slovensko klubski obračun se bo pričel ob 14.30.

Izbranke Marte Bon so po uvodni zmagi nad Hypom pridobile določeno mero samozavesti, kar je zagotovo dobrodošlo pred pomembnim obračunom v vzhodni Nemčiji, kjer jih čakajo neposredne tekmice za drugo mesto v skupinskem delu. Nemke so slabo odprle nastope na mednarodni sceni, v ruskem Volgogradu so visoko izgubile z 19:27, a Bonova opozarja, da gre za kakovostno in nepredvidljivo ekipo, ki v tej sezoni igra po sistemu toplo-hladno.

"Na uvodni tekmi lige prvakinj se je vse razpletlo po našem scenariju, naš naslednji tekmec pa bo povsem drugačen. V tem trenutku je zagotovo kakovostnejši od Hypa, je pa res, da je v tej sezoni prikazal različna obraza. Na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakinj je povsem zasenčil madžarski Ferencvaros in prikazal vrhunsko predstavo v vseh segmentih igre. Leipzig je slabo začel skupinski del lige prvakinj, v Volgogradu doživel visok poraz, a po prvih lastovkah je vendarle zelo težko ocenjevati pomlad," je na današnji novinarski konferenci dejala Bonova.

Vse se vrti okrog Kudlaczeve

"Nemška ekipa že dolgo časa igra v nespremenjeni kadrovski zasedbi. Imajo veliko kakovostnih igralk, ton igre pa ji daje poljska reprezentantka Karolina Kudlacz. Gre za izkušeno igralko, ki zna voditi in odločati tekme, v obrambi ji bomo zagotovo posvetili največ naše pozornosti. Nemška ekipa igra zelo raznovrstno v obrambi, od 6-0, 5-1 in 5+1, glede obojestranskih taktičnih prijemov se zagotovo obeta zelo zanimiva tekma," je o nemški ekipi povedala Bonova.

Dobrega razpleta na nedeljski tekmi v Nemčiji se nadeja tudi Tamara Mavsar, ki je dejala: "Visoka zmaga Dinama nad Leipzigom nas ne sme zavesti. Prepričana sem, da se bodo Nemke pred domačimi gledalci hotele prikazati v drugačni luči in osvojiti prvi par točk. Če bomo ponovile našo predstavo proti Hypu in izpilile še nekatere detajle v naši igri, potem verjamem v naš uspeh."

Brez Korenove

Krimovke, ki ne morejo računati na poškodovano Aljo Koren, se bodo na deveturno pot z avtobusom odpravile po petkovem dopoldanskem treningu, pravico na nedeljskem dvoboju v mestu, kjer so leta 2004 osvojile evropski superpokal, pa bosta delili romunski sodnici Cristina Nastase in Simona Raluca Stancu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.