Šport
3 ogledov

Brajkovič in Murn ostala brez delodajalca

Jani Brajkovič nič več za Discovery Channel Žurnal24 main
Kolesarsko moštvo Discovery Channel, katerega člana sta tudi slovenska kolesarja Jani Brajkovič in Uroš Murn, v prihodnji sezoni ne bo več obstajalo, so sporočili iz marketinške agencije Tailwind Sports.

Potem ko je glavni pokrovitelj moštva Discovery Channel odpovedal sponzorsko podporo, vodstvu pa ni uspelo najti novega, je moštvo propadlo. Svoje mnenje sta posebej za Žurnal24 povedala Uroš Murn in zastopnik Janija Brajkoviča, ki trenutno preživlja počitnice v Švici, Milan Eržen. Uroš je za informacijo izvedel prek elektronske pošte, ki mu jo je poslalo vodstvo kluba. Zdi se mu, da je propad moštva "glede na trenutno stanje v kolesarstvu dokaj razumljiv. Menim, da je vse skupaj v veliki meri povezano z dopinškimi aferami v preteklem času“. Čeprav je Murn ostal brez delodajalca, o prihodnosti še ni veliko razmišljal, saj je prva stvar v njegovih mislih okrevanje po poškodbi. „Poškodba je veliko hujša, kot sem mislil sprva. V tem trenutku sploh ne vem, ali bom kariero nadaljeval. Najprej bi se rad pozdravil, nato pa bom razmišljal o prihodnosti,“ je dejal dvaintridesetletni Novomeščan, ki je še omenil, da z Brajkovičem nima stikov.

Medtem ko Murnova usoda še ni znana, pa je bojazen, da eden najboljših slovenskih kolesarjev ne bi dobil novega delodajalca, odveč, saj si kolesarja kova Janija Brajkoviča v svojih vrstah želi domala vsaka ekipa. "Na črn scenarij sva bila z Janijem pripravljena, tako da sem še pred propadom poslal ponudbe določenim moštvom, ta pa so mi v zelo kratkem času odgovorila. Kje bo Jani nadaljeval kariero, bo znano na začetku prihodnjega tedna,“ je dejal Eržen, ki je za novico izvedel na isti način kot Murn. Po njegovih besedah naj bi v sporočilu pisalo tudi, da ima nekdajni glavni mož Discoveryja Johan Bruyneel dovolj devet let obtoževanja in blatenja svojega dela, češ da mu lahko vsak, ki ima pet minut časa, skače v zelje.

 
 

Šport je posel, v katerem pokrovitelji prihajajo in odhajajo.

Milan Eržen

 

Zanimivo je da, so Murnova in Erženova mnenja o propadu moštva deljena: "Po mojih informacijah naj bi Bruyneel želel enega glavnega sponzorja, na voljo pa je imel dva manjša. Tako niso našli skupnega jezika, kar je vodilo v propad. Vsega skupaj ne dojemam kot nekaj škandaloznega, saj v svetu športa sponzorji prihajajo in odhajajo. Čez nekaj let se nihče več ne bo spraševal o tem. Dopinške afere pri tem niso bile pomembne,“ je dodal Eržen.

Ekipo Discoveryja je zapustilo 27 kolesarjev, med njimi tudi zmagovalec letošnjega Toura Alberto Contador ter asi, kot so Levi Leipheimer, Jaroslav Popovič in George Hincapie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.