Šport
26 ogledov

Brajković iz Astane v ZDA

jani brajkovič astana EPA
Eden najboljših slovenskih kolesarjev zadnjih let Jani Brajkovič po treh letih zapušča Astano in se seli v ZDA. Ne k ekipi najvišjega razreda, ampak k profesionalni kontinentalni ekipi United Healthcare (UHC), s katero je podpisal dveletno pogodbo.

"Ponosen sem, da bom del družine ekipe UHC," je prek Twitterja sporočil Belokranjec, ki ima očitno zelo rad ZDA, čez lužo je bil že član ekip Discovery Channel in RadioShack.

"Veselim se dirk v ZDA. Vedno sem si želel nastopati na njih. Dirke po Kaliforniji, Utahu in Koloradu bodo moj cilj. Zaenkrat imam v mislih le te, za druge pa bom moral počakati na ekipo, bomo videli, kaj bodo decembra oni povedali in kje bom dirkal. Vsekakor menim, da to ni korak nazaj v moji karieri, končno bom v ekipi, kjer bom lahko še napredoval. In upam, tudi zmagoval. Prepričan sem, da me bodo v ekipi obravnavali kot člana družine, da bom užival v vsaki minuti z njimi," je za spletno stran cyclingnews.com dejal Jani Brajkovič, nekdanji svetovni prvak med mlajšimi člani v kronometru, profesionalec že od leta 2005 in tekmovalec, za katerega mnogi menijo, da v svoji karieri ni dosegel vsega, kar je zmožen.

V drugačni vlogi

"Nazaj se ne bi oziral. Letošnje leto je bilo zame težko, a sem se v njem veliko naučil, videl sem, kdo so pravi prijatelji," meni kolesar, ki za slabša leta pri Astani ne krivi nikogar, a je vseeno vesel, da je zapustil Aleksandra Vinokurova in njegove sodelavce. Pri novi ekipi, ki za naslednje leto načrtuje tudi na nastop na Giru, bodo z njim gotovo ravnali drugače. To kažejo tudi njihove prve izjave, pravijo, da so po dolgem času dobili tekmovalca, ki je sposoben zmagovati tudi na težjih etapah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.