Šport
20 ogledov

Brajkovič skupno ostal peti

jani brajkovič astana EPA
Na kolesarski dirki USA Pro Challenge v Koloradu je peto etapo, 190 km dolgo preizkušnjo od Breckenridga do Colorado Springsa, dobil domačin Tyler Farrar (Garmin). Edini slovenski tekmovalec Jani Brajkovič (Astana) je bil dvajseti.

Tyler Farrar je dosegel drugo etapno zmago na dirki v Koloradu, potem ko je dobil že uvodno preizkušnjo. Tokrat je o zmagi odločal skupinski sprint, Američan pa je premagal rojaka Taylorja Phinneyja in Italijana Alessandra Bazzano.

Van Garderen je v času zmagovalca končal na 14. mestu, kar je pomenilo, da je ubranil skupno vodstvo pred rojakom Christianom Vandejem Veldejem. Šest sekund za njima je Rus Ivan Rovni. Jani Brajkovič je danes v času zmagovalca ciljno črto prečkal na 20. mestu, skupno pa je ostal na petem, kjer za vodilnim zaostaja 12 sekund.

Med etapo si je skupina ubežnikov, med katerimi je bil tudi Vincenzo Nibali, priborila že šest minut prednosti, a jo je glavnina ujela v zaključnih krogih etape po Colorado Springsu.

V šesti etapi čaka kolesarje 166 km dolga preizkušnja od Goldena do Boulderja, v zadnji sedmi pa se bodo v nedeljo v Denverju pomerili na kronometru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.