Šport
33 ogledov

Brata prvaka, sestri ne

odbojka na mivki, kranj, vodeb, jakob
1/5
Aleš Oblak
V Kranju se je zaključilo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Naslov prvakinj sta v ženski konkurenci ubranili Andreja Vodeb in Martina Jakob, ki sta v finalu premagali Eriko in Simono Fabjan, pri moških pa sta Danijel in Jan Pokeršnik z zmago proti Jerneju Potočniku in Roku Satlerju osvojila svoj prvi naslov.

Ljubitelji odbojke na mivki so z nestrpnostjo pričakovali finalno srečanje deklet, saj so si nasproti stale naše trenutno najboljše odbojkarice Erika in Simona Fabjan ter Andreja Vodeb in Martina Jakob. Fabjanovi, ki zadnji dve leti igrata predvsem na turnirjih evropske in svetovne lige, sta si v Kranju želeli nov naslov prvakinj (najboljši sta bili že leta 2008 in 2009), a sta jima lanski prvakinji Vodebova in Jakobova prekrižali načrte.

"Občutki po tej zmagi so zares lepi. Ta zmaga nama z Andrejo pomeni veliko več kot lanska, saj sva tokrat v finalu premagali sestri Fabjan, ki veljata za naši najboljši odbojkarici na mivki. Prvi set sva začeli nekoliko v krču, kar je za naju sicer značilno, nato pa sva se zbrali in odigrali tako, kot sva se dogovorili pred začetkom tekme. Tudi v drugem nizu sva igrali zelo dobro. Nabrali sva si veliko prednost, nato pa sta sestri Fabjan spremenili taktiko, kar je botrovalo nekaj najinim napakam, a sva se k sreči v pravem trenutku zbrali in zasluženo zmagali," je po zmagi in svojem drugem zaporednem naslovu državnih prvakinj dejala Martina Jakob.

Številni gledalci v Kranju so nato videli še izjemno razburljiv moški finale, po katerem sta prvaka postala Danijel in Jan Pokeršnik. "Tekma je bila zares zelo izenačena in tudi, ko sva v tretjem nizu zaostajala z 1:4, sem vedel, da je preobrat možen. In tudi, če bi zaostajala z 1:10, bi se še vedno borila, saj se na igrišču lahko zgodi marsikaj. Je pa zares precej težje igrati, če zaostajaš za nekaj točk in moraš nasprotnika ves čas loviti, kot pa če vodiš in si lahko privoščiš napako ali dve. Kakorkoli že, naslov je najin in zelo sva ga vesela," je po zmagi dejal Danijel Pokeršnik, ki se želi z bratom Janom preizkusiti tudi v tujini, a se za zdaj zaradi premajhnega števila točk ne moreta uvrščati niti v kvalifikacije turnirjev evropske in svetovne lige.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.