Šport
23 ogledov

Brazilija 17 let čakala na maščevanje

Neymar EPA
Brazilija je na Stade de France v prijateljskem obračunu ugnala gostitelje naslednjega Eura (1:3) in se maščevala za poraz v finalu SP na istem prizorišču pred 17 leti.

Brazilski selektor Dunga je proti francoskemu kolegu Didierju Deschampsu dočakal maščevanje za izgubljeni finale svetovnega prvenstva leta 1998, ko sta se oba znašla v vlogi kapetana. Tokrat so Brazilci na zanimivem obračunu slavili zasluženo, ob treh zadetkih so zapravili še nekaj priložnosti.

Vendar pa so Francozi, ki so igrali brez poškodovanega Paula Pogbaja, začeli bolje in po kotu Mathieuja Valbuene je Karim Benzema v osmi minuti iz neposredne bližine z glavo Jeffersona prisilil v izvrstno obrambo. Na drugi strani je dvakrat zapretil Roberto Firmino, enkrat se je izkazal Steve Mandanda. Slednji je bil na mestu tudi po udarcu Neymarja v 20. minuti.

Le minuto kasneje so galski petelini povedli. Po še enem kotu Valbuene je bil tokrat najvišji Raphaël Varane. Brazilija je odgovorila v 30. minuti, nov strel Firmina je Mandanda odbil, nič pa ni mogel storiti deset minut kasneje, ko je razigrani Firmino z lepo kratko podajo na levi strani kazenskega prostora zaposlil Oscarja.

Začetek nadaljevanja je bil v znamenju gostov, Luiz Gustavo je z 20 metrov meril preveč po sredini, v 57. minuti pa so Brazilci zasluženo povedli. Willian je potegnil po sredini in na desni našel Neymarja, slednji je s strelom v krajši kot zadel za 1:2.

Francozi so se nato prebudili in v 60. minuti je bil sam pred Jeffersonom Moussa Sissoko, vratar je bil spet dobro postavljen, Benzema pa je z desetih metrov udaril čez vrata. V 63. minuti je z razdalje poskusil še Antoine Griezmann, spet je bil odličen Jefferson.

Kazen za zapravljeno je prišla v 69. minuti. Strel Oscarja je Mandanda odbil v kot, po katerem je po podaji Williana z glavo zabil Gustavo. Do konca tekme so domačini iskali zadetek priključka, a ga niso našli in tako so Francozi nadaljevali slab niz proti južnoameriškim ekipam, proti katerim niso slavili na zadnjih sedmih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.