Šport
45 ogledov

Brez klavzule, da ne sme gristi

Luis Suarez EPA
Luis Suárez v pogodbi z Barcelono nima klavzule, ki bi mu prepovedovala gristi tekmečeve igralce.

Luis Suárez, ki čaka na petkovo odločitev Mednarodnega športnega razsodišča o morebitnem zmanjšanju kazni Fife, naj bi imel v pogodbi z Barcelono klavzulo, da ne sme ugrizniti katerega od tekmecev. Če bi se to zgodilo, bi naj imel katalonski velikan možnost prekinitve sodelovanja. A te govorice so se izkazale za neresnične.

"Ne, takšna klavzula ne obstaja. Če bi, bi vam to tudi povedali, a je ni," je v pogovoru za CNN dejal predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu. "Svoje odločitve po ugrizu nismo spremenili. Zaveda se, da je naredil napako. Opravičil se je in to je za nas zelo pomembno. Da se ga obvladati, pri Liverpoolu se je obnašal zgledno," je o okrepitvi za 88 milijonov evrov še povedal predsednik Kataloncev.

"Mnogi nas sprašujejo, kaj bomo storili, če znova ugrizne tekmeca Ne moremo govoriti o nečem, kar se ni zgodilo. Ne vemo. Klavzula ne obstaja." Bartomeu je priznal, da je do pogovorov o prestopu prišlo že pred svetovnim prvenstvom v Braziliji, kjer je nato Suárez na tekmi med Urugvajem in Italijo ugriznil Giorgia Chiellinija: "Že mnogo let vemo, da ina Luis rad ta klub, da mu je všeč tudi mesto. Zato je bila njegova odločitev veliko lažja.  Vedeli smo, da ima tudi boljše ponudbe, vendar se je odločil za Barcelono."

Nekaj nenavadnih klavzul:

  • Neil Ruddock bi moral plačati kazen, če bi prekoračil mejo teže, ki so mu jo določili pri West Ham Unitedu.
  • Alex Oxlade-Chamberlain je pri Arsenalu v igro velikokrat vstopil v 71. minuti, saj bi topničarji morali Southamptonu plačati dodatnih 10.000 funtov, če bi na tekmi odigral 20 minut ali več.
  • Stefan Schwarz je imel prepoved vesoljskih poletov, ko je leta 1999 podpisal za Sunderland.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.