Šport
13533 ogledov

Brez milosti: amaterje potolkli za neverjetnih 62 golov!

Argentina Bolivija rokomet Reševalni pas/Twitter
Začetek ameriškega celinskega rokometnega prvenstva je bil sila nenavaden.

V brazilskem Recifeju se je v torek začelo prvenstvo Srednje in Južne Amerike v rokometu. Po odpovedi Kolumbije se ga je udeležilo le sedem reprezentanc, v skupino A so bile izžrebane izbrane vrste Argentine, Urugvaja in Bolivije.

Argentina je resna reprezentanca z nekaj dobrimi posamezniki, medtem ko so Bolivijci na zelo nizkem nivoju in drznili bi si reči, da bi se težko kosali tudi s klubskimi zasedbami v najnižji slovenski ligi. 

In srečanje 1. kola med omenjenima ekipama je to nazorno pokazalo. "Gladiatorji", kot je vzdevek argentinskih rokometašev, so tekmo namreč zmagali z rezultatom 70:8. Prvi polčas so dobili s 36:5, drugega s 34:3.

Alexandre Blonz Švedska Norveška EP v rokometu Video Šport Dramatična vikinška bitka odločena v zadnjih sekundah

Kljub kombinirani postavi so belo-modri torej povsem potolkli tekmece, kot lahko preverite sami na spodnjem posnetku. Zadeli so skoraj iz vsakega napada. Najboljši strelec je bil Ignacio Pizarro s 14 goli, Federico Fernández jih je dodal 11, Gastón Mouriño pa devet.  

"Vedeli smo, da smo precej boljša ekipa, oni se šele privajajo na takšne turnirje," je po srečanju za DeporTV dejal argentinski as Federico Fernández. "Za nas bodo pomembne druge tekme. Naš prvi cilj je uvrstitev na svetovno prvenstvo, drugi pa zmaga na turnirju," je dodal.

Rokometno prvenstvo Srednje in Južne Amerike je letos na sporedu drugič, uvodno izvedbo so leta 2020 osvojili Argentinci.

Turnir šteje kot kvalifikacije za svetovno prvensto 2023, ki ga bosta skupaj gostili Poljska in Švedska. Na SP bosta neposredno odšli dve reprezentanci, ob Argentincih so največji favoriti Brazilci. Ti se bodo v skupini kosali s Kostariko, Čilom in Paragvajem.

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:27 26.januar 2022.

    Masaker??? Sem mislil da so pobili celotno reprezentanco . To bi bil masaker. Dajte met mal občutka ko pišete naslove.