Šport
27 ogledov

Brko postal svetovni prvak

Filip Flisar SZS
Filip Flisar je v smučarskem krosu na svetovnem prvenstvu osvojil zlato kolajno.

Filip Flisar je na včerajšnjih kvalifikacijah osvojil šesto mesto, v izločilnih bojih pa je bil do finala zelo prepričljiv. V osmini finala in četrtfinalu je zmagal, obakrat si je prvo mesto prismučal povsem na koncu proge, v polfinalu pa je bil drugi, ko ga je v zadnjih metrih nekoliko zaprl Francoz Jean Frederic Chapuis. Sledil je le še finale najboljše četverice.

Štajerec se je v njem pomeril z olimpijskim prvakom Chapuisom, Švedom Victorjem Oehling Norbergom in Nemcem Paulom Eckertom. Sedemindvajsetletni Mariborčan je po startu zasedel tretje mesto, na tem mestu dolgo vztrajal, nato pa na grbinah pred ciljem švignil mimo Chapuisa in Oehling Norberga ter v zadnji skok prišel kot prvi. To mesto mu je uspelo nato zadržati do ciljne črte.

Pohorska šola je prišla do izraza

"Ne morem verjeti, hvala bogu, da je vse za mano. Imel sem veliko dela, praktično v vseh vožnjah. Starti mi niso najbolje uspeli, a na valovih sem si nato izboljšal položaj, na koncu pa slavil. Pohorske šunke so na 'kuclih zašpanale', vsaj nekje je pohorska šola prišla do izraza," je bila prva izjava novega svetovnega prvaka.

Flisar je sicer do zdaj štirikrat zmagal v svetovnem pokalu, na velikih prvenstvih pa do Kreischberga še ni imel kolajne, na lanskih olimpijskih igrah v Sočiju je bil šesti. Doslej je bila najboljša slovenska uvrstitev na svetovnih prvenstvih v tej disciplini četrto mesto, dosegla ga je Saša Farič leta 2009. Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je v kvalifikacijah zasedel 39. mesto in ni napredoval v finalni del.

To je bila četrta medalja za Slovence na tokratnem SP deskarjev in smučarjev prostega sloga. Pred Flisarjem sta bron osvojila Tim-Kevin Ravnjak v snežnem kanalu in Rok Marguč v paralelnem slalomu, Žan Košir pa je bil drugi v paralelnem veleslalomu.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 16:28 25.januar 2015.

    On mi je še od vseh Štajercev najbolj simpatičen ! Vsaka čast !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:40 25.januar 2015.

    to ti je care smučarije

  • GERE 14:39 25.januar 2015.

    Car nad Carii je Toti naš Mariborčan! Hvala mu za prečudovito nedeljo in Čestitke iz vsega srca!!!