Šport
33 ogledov

Brodnik: "Imamo štiri dobre napade"

matija pintarič andrej brodnik Saša Despot
Andrej Brodnik je v svoji karieri zaigral na desetih SP. Enkrat za Jugoslavijo, devetkrat za Slovenijo. V slovenskem dresu je zbral 92 nastopov in 43 točk.

Kaj je sposobna doseči slovenska reprezentanca?
Vsekakor dober rezultat. Reprezentanca je poimensko dobro sestavljena, mešanica izkušenj in mladosti je tu. Vsi fantje igrajo vidne vloge v svojih klubih. Po izjavah se vidi, da je tudi želja velika, in prepričan sem, da bodo upravičili visoka pričakovanja. V Ljubljani je izbrana vrsta vselej dobro igrala.

Tekmeci so na papirju zelo močni.
Gre za težko skupino, a je vsaka reprezentanca ob pravem pristopu tudi premagljiva. Predvsem se moramo ubadati s samim sabo in ne s tekmeci. V prvenstvo moramo kreniti čim bolje pripravljeni in uigrani. Verjamem, da bo to fantom uspelo.

Bo tekmovanje v Stožicah nekaj posebnega?
Zagotovo. To bo velik športni dogodek za Slovenijo. Igralo se bo v drugačnem ambientu, v zelo modernem objektu za hokej. Zanimivo bo. Upam, da bodo gledalci prišli v velikem številu in bo vzdušje podobno tistemu iz Hale Tivoli.

Vam je morda žal, da sami niste nikoli imeli priložnosti, da doma zaigrate pred več kot deset tisoč gledalci?
Žal? Na Švedskem in na Finskem smo igrali tudi pred 14 tisoč gledalci, zato poznam ta občutek. Za preteklost ti je težko karkoli žal, se pa spominjaš lepih trenutkov igranja za reprezntanco. Ob takšnih dogodkih pomisliš, kako je bilo lepo, a življenje gre naprej. Zdaj so na vrsti mlajši in želim, da bodo maksimalno izkoristili svojo priložnost. Verjamem, da jo bodo.

Kar nekaj mladih ima ključno vlogo v tej reprezentanci. Se bodo znašli v njej?
Prvi napad z Rokom Tičarjem, Žigo Jegličem in Robertom Saboličem že dolgo časa kaže konstantne predstave. Zagotovo so ti fantje že nosilci igre v reprezentanci. Vloge v izbrani vrsti so verjetno že razdeljene, vsakdo se zaveda svoje odgovornosti. Vsakdo bo dal svoj maksimum in prispeval h končni sliki. Menim, da imamo kar štiri dobre napade. Po imenih jih vsekakor lahko sestavimo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.