Šport
4 ogledov

Bron za slovenske biatlonce

Bauer, Mali, Gregorin, Oblak SLOVENIAN BIATHLON TEAMS
Na tekmi mešanih štafet 2 x 6 + 2 x 7,5 km na rolkarskem svetovnem prvenstvu v biatlonu so tretje mesto osvojili članici in člana slovenske postave.

Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Lenart Oblak so zaostali le za zmagovalci Čehi in Ukrajinci. Po treh predajah se je slovenskim predstavnikom nasmihal celo naslov svetovnih podprvakov, saj so Malijeva, Gregorinova in Bauer porabili le sedem dodatnih nabojev za podiranje 30. tarč. Za svojih prvih pet tarč v zadnji predaji je tudi Oblak napolnil puško le dvakrat, zadnjih pet v položaju stoje pa nikakor ni uspel zadeti in je pretekel še dodatna dva kazenska kroga ter omogočil brezhibnemu ukrajinskemu strelcu prevzem drugega mesta.

"S tekaško predstavo sem zadovoljna, strelsko pa mi stoje že zadnjih nekaj dni ne gre vse po načrtih. Vem, da napake niso velike, vendar pa jih bo potrebno čim prej odpraviti. Na tem tekmovanju imamo glede na konkurenco dobro primerjavo in vidimo, da smo na dobri poti. Verjamem, da bo šlo v soboto, ko bo naslednja tekma zame, še boljše. Sicer pa mi je kljub nekoliko nenavadni klimi tukaj všeč, stadion je sodoben in proge široke, kar omogoča izvedbo tekmovanja na najvišji ravni. Sicer pa sem tukaj že tekmovala tudi pozimi na posebni tekmi povabljenih in sem se že tedaj dobro počutila," so bile besede Teje Gregorin.

Tudi Klemen Bauer je delil podobne občutke: “Res je precejšnja vlažnost, vendar sem se temu dokaj dobro prilagodil. Morda sem za tekaški del mislil, da bo šlo lažje, vendar so k temu pripomogle precej počasne rolke, saj se tukaj tekmuje na drugem proizvajalcu, nekaj pa tudi konfiguracija proge, ki prav gotovo ni lahka. Pomembno je, da sem v svojem tempu zdržal do konca, se nekoliko predihal in bo šlo že v soboto lažje. Na strelišču pa je bilo zagotovo nekaj nervoze, saj je šlo za prvo resno tekmo po zimski sezoni. Stoje je popustila koncentracija in nekaj strelov je šlo mimo. Vmes kar nekaj mesecev nisem streljal, saj sem želel spet začutiti to željo in očitno zaradi tega ni bilo storjene velike škode.”

Jutri se bodo na šprinterskih preizkušnjah pomerili mlajši člani in mlajše članice. Slovenske barve bosta branila najmlajša člana slovenske odprave Urška Poje in Miha Dovžan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.