Šport
26 ogledov

Bronasti dan

Iztok Čop Luka Špik olimpijske igre London 2012 Stanko Gruden/STA
Vrhunec slovenskih tekmovanj v Londonu je tokrat predstavljala veslaška tekma dvojnih dvojcev, kjer sta Iztok Čop in Luka Špik osvojila bronasto kolajno.

"Vse je šlo po načrtu, v zadnji tretjini pa se je tudi zaradi vetra začelo odpirati tekmecem na peti in šesti progi. V realnih pogojih bi bila bliže boju za prvo mesto, vsaj enakovredna Italijanoma, tako pa sva v zadnjih 20 sekundah branila bron," je po tekmi dvojnih dvojcev dejal Luka Špik. Ta je v Londonu prišel do svoje tretje olimpijske kolajne (še zlato v Sydneyju in srebro v Atenah), Iztok Čop pa bo kariero zaključil še z eno več (prvo bronasto je osvojil pred 20 leti v Barceloni skupaj z Denisom Žvegljem).

Brez napredovanj

Na visoke uvrstitve so računali tudi slovenska kanuista in kajakašica, a so obtičali v polfinalih svojih disciplin. Potem ko se z osmim mestom v kajakaškem centru Lee Valley v finale ni uspelo prebiti kanuističnemu dvojcu Sašo Taljat/Luka Božič, je v polfinalu spodletelo tudi kajakašici Evi Terčelj, ki je olimpijske igre končala na 13. mestu.

Brez večernih polfinalnih nastopov je ostala tudi trojica slovenskih plavalcev. Tjaša Oder je bila 25. v kvalifikacijah na 800 metrov prosto (8:41,82), Peter Mankoč je v svoji edini disciplini v Londonu (100 metrov delfin) s časom 52,44 zasedel 19. mesto, Anja Čarman pa je 200 metrov hrbtno (2:13,01) končala na 25. mestu.

V prvem kolu je bila poražena tudi Ana Velenšek, ki velja za eno od najbolj nadarjenih slovenskih judoistk. Za 21-letnico je bila v kategoriji do 78 kilogramov usodna Poljakinja Daria Podgorzelec.

Izgubil eno mesto

Jadralec Vasilij Žbogar je po štirih tekmovalnih dneh in osmih regatah na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu finn na skupnem šestem mestu (41 točk). Po dnevu premora je bil v sedmem plovu deveti, v osmi regati pa je bil šesti. Po odbitku najslabše regate za tretjim mestom zaostaja za sedem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.