Šport
1448 ogledov

Brutalna kazen za francoskega asa! Toliko letos sploh še ni zaslužil

Hugo Gaston Profimedia
Gastonu visoka denarna kazen zaradi nešportnega obnašanja.

Francoskega teniškega igralca Huga Gastona je krovna zveza ATP kaznovala s 144.000 evri globe zaradi nešportnega obnašanja na igrišču.

Kazen si je Francoz, ki je na novi lestvici ATP na 108. mestu, do nedavnega pa je bil 58. igralec sveta, prislužil z dejanjem na nedavnem turnirju serije masters 1000 v Madridu.

Takrat je med dvobojem s Hrvatom Borno Ćorićem med igro, ko je imel Ćorić na voljo set žogico, namerno vrgel novo žogico iz žepa na tla, da bi s tem sodnika prisilil v ponovitev točke, ko je bil Hrvat tik pred zmagovitim udarcem.

Kazen je tako visoka, ker to ni bil prvi takšen prekršek Francoza. Pri krovni zvezi so pojasnili, da se kazni za takšno obnašanje stopnjujejo ob ponovitvah, Gaston pa je podobno nešportno potezo naredil že četrtič v sezoni.

Če se bo Gaston v prihodnje takšnim potezam odpovedal, mu sicer ne bo treba plačati celotnega zneska. Na kazen se je namreč pritožil, ATP pa mu je ugodila in bo moral odšteti "samo" 72.000 evrov, a pri tem v naslednjih 12 mesecih ne bo več smel narediti nobenega podobnega nešportnega prekrška.

Zanimivo pa je, da bi prvotno izrečena kazen presegla ves njegov zaslužek v letu 2023 - saj je letos na turnirjih zaslužil 114.218 evrov. Res pa je, da je dobil vabilo prirediteljev za Roland Garros, tako da ima ob nastopu že zagotovljenih še vsaj 69.000 evrov, kolikor dobijo poraženci v prvem krogu.

Mladi Francoz je bil sicer ena glavnih atrakcij Roland Garrosa 2020, ko je uprizoril pravi šov ter navduševal domače občinstvo z neverjetnimi predstavami in odmevnimi skalpi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.