Šport
267 ogledov

Kar dve Slovenki med štirimi kandidatkami za prestižno nagrado

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan Profimedia
Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta med štirimi kandidatkami za nagrado Heart.

Slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta kandidatki za nagrado Heart, ki jo podeljuje Mednarodna teniška zveza (ITF).

Juvan je tretjič zaporedoma kandidatka za to nagrado, letos pa je med njimi tudi Tamara Zidanšek. Med kandidatkami za nagrado Heart sta še Čehinja Barbora Krejčikova in Kanadčanka Leylah Fernandez.

Nagrada Billie Jean King Cup Heart pomeni priznanje za tiste igralke v pokalu BJK, ki zastopajo svojo državo z odliko, kažejo izjemen pogum na igrišču in izkazujejo izjemno predanost idealom tekmovanja. Prejemnice prejmejo denar, ki ga nato namenijo dobrodelni ustanovi po lastni izbiri.

Nagrado Heart so prvič podelili leta 2009. Pred 14 leti se je nagrade razveselila Katarina Srebotnik, Juvan pa jo je prejela že lani za izjemne predstave v 1. evro-afriški skupini pokala Billie Jean King (BJK) v Turčiji, ko je na petih tekmah petkrat zmagala.

Juvan in Zidanšek sta aprila letos v finalu kvalifikacij v Kopru poskrbeli za neverjeten preobrat, ko je Slovenija po zaostanku z 0:2 premagala Romunijo s 3:2. Slovenke so se prvič v zgodovini uvrstile na zaključni turnir pokala BJK, ki bo letos v Sevilli.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice