Šport
12343 ogledov

Ena najbolj nadarjenih teniških igralk zaradi psihičnih težav prekinja kariero

Amanda Anisimova Profimedia
Američanka se bo zaradi psihičnih težav umaknila iz tenisa.

Teniška igralka Amanda Anisimova je sporočila, da se bo zaradi psihičnih težav za nedoločen čas umaknila od profesionalnega igranja tenisa. Kot je zapisala na Instagramu, se z omenjenimi težavami ter izgorelostjo ubada že od poletja 2022.

"Zdravo, ljudje. Mislila sem, da bi objavila objavo, v kateri bi razložila, kaj se dogaja in svoje načrte. Od poletja 2022 se resnično borim z duševnim zdravjem in izgorelostjo. Biti na teniških turnirjih je postalo neznosno. Na tej točki je moja prioriteta moje psihično dobro počutje, zato si bom za nekaj časa vzela oddih. Delala sem, kolikor sem lahko, da bi se skozi to prebila. Pogrešala bom, da sem tam zunaj na igriščih, in cenim vso vašo nenehno podporo," je zapisala na Instagramu.

Enaindvajsetletna Anisimova, ki nastopa pod zastavo ZDA, je trenutno na 47. mestu lestvice WTA, najvišje pa je bila 21. Je zmagovalka dveh turnirjev WTA (Melbourne 2022, Bogota 2019).

Na veliki teniški oder je stopila leta 2019, ko se je kot 17-letnica uvrstila v polfinale Roland Garrosa, potem ko je izločila tudi aktualno prvakinjo Simono Halep in postala najmlajša polfinalistka v zadnjem desetletju. Lani je igrala še v četrtfinalu Wimbledona, medtem ko je na OP Avstralije za preboj v osmino finala izločila takratno aktualno zmagovalko Naomi Osako.

Amanda Anisimova | Avtor: Profimedia Profimedia

Anisimova je sicer v preteklosti veljala za eno najbolj nadarjenih igralk na svetu, potem ko se je že pri komaj dopolnjenih 17 letih prebila v prvo stoterico najboljši igralk sveta. V mlajših kategorijah je zasedala drugo mesto najboljših mladink na svetu, leta 2017 pa je osvojila OP ZDA za deklice. 

Leta 2019, le nekaj mesecev po dosežku v Parizu, je nenadoma izgubila očeta, ki je bil hkrati njen trener in največji podpornik. Kot je dejala eno leto po očetovi smrti v pogovoru za New York Times, jo je izguba očeta močno zaznamovala. "Edina stvar, ki mi je pomagala v teh težkih časih, je bilo igranje tenisa," je povedala Anisimova.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice