Šport
17 ogledov

Cancellara se poslavlja

fabian cancellara EPA
Legendarni švicarski kolesar Fabian Cancellara je oznanil, da bo sezona 2016 njegova zednja. Upa, da bo ta uspešnejša od letošnje, katero so zaznamovale poškodbe.

“Sezona 2016 bo moja poslednja. Mislim, da je pravi čas. Zdaj so na vrsti še kakšne druge stvari v mojem življenju. Kolesarstvo ni vse, je le del mojega življenja,” je izjemni kolesar ekipe Trek Factory Racing naznanil na podelitvi nagrad za najboljše švicarske kolesarje. Olimpijski prvak v vožnji na čas leta 2008 je tudi napovedal, da bo izpustil olimpijske igre v Riu de Janeiru, saj se bo raje osredotočil na spomladanske klasike, kjer se je odlično odrezal v preteklosti.

V svoji izjemni profesionalni karieri, ki se je pričela leta 2001, je Fabian Cancellara naslovu olimpijskega prvaka dodal tudi štiri naslove svetovnega prvaka v kronometru. Kar trikrat je slavil na prestižnih klasikah Paris-Roubaix ter Dirki po Flandriji, enkrat pa je bil najboljši na preizkušnji Milano-San Remo. K temu je dodal tudi osem etapnih zmag na Touru, kjer je devetindvajsetkrat tudi nosil rumeno majico vodilnega ter tri etapne zmage na Vuelti. Je tudi končni zmagovalec dirk po Švici, Danski in Omanu ter preizkušnje Tirreno-Adriatico.

Sezona 2015 pa za izjemnega Švicarja ni bila najbolj uspešna, saj so ga pestile številne poškodbe. Najprej si je poškodoval vretenca na dirki E3 Harelbeke, zaradi česar je tudi izpustil svoji najljubši preizkušnji - Dirko po Flandriji ter Paris-Roubaix. Poškodbo vretenc je nato obnovil na Touru, a je vseeno računal, da bo do svetovnega prvenstva v Richmondu pripravljen. Tik pred začetkom tekmovanja pa je močno zbolel ter predčasno zaključil sezono.

Padec Cancellare na Touru:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.