Šport
20 ogledov

Caroline proti Sereni

Caroline Wozniacki EPA
V ženski konkurenci se bosta v finalu New Yorka pomerili Caroline Wozniacki in branilka naslova ter prva igralka sveta Serena Williams.

Danka Caroline Wozniacki je vodila s 7:6 (1) in 4:3 v drugem nizu, potem pa je morala njena tekmica Peng Shuai zaradi slabosti dvoboj predati. Kitajko so morali iz igrišča odpeljati na invalidskem vozičku, ker se je zvijala od bolečin. V drugem nizu je imela v hudi pripeki velike težave in je vzela najprej zdravniški premor, po desetih minutah se je vrnila na igrišče, vendar se je dokončno poslovila od nastopa po petih točkah.

Peng Shuai | Avtor: EPA EPA
"To je bilo zelo težko gledati. Želela sem si, da bi polfinale odigrala do konca. Zelo mi je žal za Pengovo, ki je igrala zelo dobro. Upam, da bo z njo kmalu vse v redu ... Vesela sem, da sem ponovno v finalu. Sedaj si bom privoščila ledeno kopel, nato pa bom gledala drugi polfinale," je takoj po dvoboju dejala Wozniackijeva. Nekdanja prva teniška igralka sveta bo drugič igrala v finalu turnirjev za veliki slam. Prvič ji je to uspelo pred petimi leti, ko jo je prav na OP ZDA premagala Belgijka Kim Clijsters.

Tokrat se bo Danka v boju za lovoriko pomerila s Sereno Williams, ki brani lanski naslov. Prva igralka sveta je v drugem polfinalu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni premagala Rusinjo Jekaterino Makarovo s 6:1 in 6:3. 

Polfinale:
Caroline Wozniacki (Dan/10) : Peng Shuai (Kit) 7:6 (1), 4:3, predaja
Serena Williams (ZDA/1) : Jekatarina Makarova (Rus/17) 6:1, 6:3

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.