Šport
14 ogledov

"Če bi verjeli, bi Maribor premagali 5:0"

Darijan Matić Jović Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana Facebook
Nogometaši Olimpije so se na zimski premor odpravili z mešanimi občutki, saj so s porazoma v zadnjih dveh kolih izgubili stik z moštvi z vrha lestvice. Vezist Darijan Matić se zaveda, da bo spomladanski del zelo zahteven.

"Imamo veliko priložnost, da se v spomladanskem delu izkažemo. Moramo se dobro pripraviti in spomladanski del začeti tako, kot smo začeli sezono. Dosti bo tudi odvisno od kadrovskih sprememb. Mislim, da bo spomladanski del še težji. Upam, da bo na stadion še naprej prihajalo tako veliko gledalcev, saj nam to daje dodatno moč," je v pogovoru za spletno stran kluba povedal Darijan Matić.

Za 31-letnim zveznim igralcem ljubljanske Olimpije je zelo soliden jesenski del prvenstva, v katerem so zmaji prikazali kar nekaj nihanj. Podobno je bilo tudi na večnem derbiju v Ljudskem vrtu, kjer so Ljubljančani zapravili vodstvo in se na koncu morali zadovoljiti s točko. "Pred tekmo sem rekel soigralcem, da pričakujem zmago z 0:3. Mnogi mi niso verjeli, da smo to zmožni doseči, a je bilo že v deseti minuti 2:0 za nas. Tisto tekmo bi lahko dobili tudi s 5:0, če bi verjeli, da si to zaslužimo. A to je nekaj kar se da spremeniti in na tem bomo morali delati," je glavne razloge za padce v igri opisal Matić.

Na ulici dobiš tršo kožo

Izkušnje v tujini so nekdanjega slovenskega reprezentanta zelo utrdile: "Vsi pričakujejo, da si boljši od ostalih. Zato so tudi tujci ob slabih rezultatih prvi na udaru. Vedno se moraš dokazovati, da si zaslužiš mesto v ekipi. Vsi so zelo motivirani, konkurenca je velika. Če ne daješ svoj maksimum, te ni. Na vsaki poziciji sta dva približno enakomerna igralca in igra tisti, ki je v boljši formi. Tudi nihče ni užaljen, če ne igra, saj ve zakaj je na klopi."

Eden izmed ključnih mož ljubljanske zasedbe meni, da je pri pravilni vzgoji vsakega nogometaša pomemben še en faktor: "Na ulici se naučiš obvladovanja žoge. Spominjam se, da nas je šest igralo z eno žogo. Vsak je igral sam medtem, ko ti je ostalih pet skušalo žogo odvzeti. Tega ti treningi ne dajo. Po drugi strani pa je napredoval sam proces treningov, kjer se naučiš drugih stvari. Tehniko lahko kompenziraš z močjo ali vzdržljivostjo. So pa stvari, ki ti jih da samo ulica. Tam ni bilo časa za užaljenost, malo je situacij, ki so te lahko zmotile. Dobiš tršo kožo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.