Šport
35 ogledov

Zdaj je vse v rokah predsednika

Izet Rastoder Olimpija Ljubljana
1/11
SPS/nkolimpija.si
Na izjemno varovani skupščini nogometnega kluba Olimpija Ljubljana so sprejeli statut, ki gre na roko staremu in novemu predsedniku Izetu Rastoderju.

Ker je prihod na skupščino napovedala tudi navijaška skupina Green Dragons, ki si želi odhoda predsednika Izeta Rastoderja, je skupščina ljubljanskega prvoligaša potekala ob strogih varnostnih razmerah, ob kopici varnostnikov je bil tako postavljen tudi detektor kovin.

Na skupščini, kjer so sprejeli spremembe statuta kluba, so odločali le člani, ki so poravnali 300 evrov članarine. Najpomembnejša sprememba, ki so jo glasujoči sprejeli z veliko večino, prinaša dejstvo, da lahko izvoljeni predsednik sam imenuje člane izvršnega in nadzornega odbora. Na predsedniško mesto je bil nato izvoljen edini kandidat - Rastoder, ki mu nogometno društvo sicer dolguje okoli 2 milijona evrov.

Poslovnež ima zdaj v svojih rokah še več niti pri vodenju kluba. Na čelu Olimpije bo naslednja štiri leta. Rastoder je dobil 139 glasov za, eden je bil proti, dva delegata pa sta se vzdržala. "V čast mi je, da bom še naprej predsedoval tako uglednemu klubu, kot je Olimpija. Menim, da smo v vseh teh letih, odkar sem se aktivno vključil v delovanje kluba, naredili vse, da Olimpija nemoteno deluje. V prihodnje si želimo uspehe tako na domačih in mednarodnih zelenicah," je po izvolitvi povedal Rastoder.

Predstavili so tudi poslovanje društva v poslovnem letu 2013. Med drugim je krovno društvo ŠD NK Olimpija zabeležilo 217.383 evrov presežka prihodkov nad odhodki, a skupno je negativni kapital društva znašal 1,7 milijona evrov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.