Šport
27 ogledov

Če bi zmagali, ne bi bili živi

Beograd Arena Reuters
Hrvaški spletni portal dnevnik.hr je objavil zgodbo enega od 200 hrvaških navijačev, ki so si v Beogradu v živo ogledali polfinalni obračun na rokometnem prvenstvu med Hrvaško in Srbijo, v katerem so zmagali gostitelji s 26:22.

Hrvaški mediji več kot o porazu svojih ljubljencev, pišejo o peklenskem sprejemu njihovih rokometašev in navijačev na EP v Srbiji, o žvižganju na hrvaško himno, metanju plastenk in kovancev v rokometaše in napadih na hrvaške navijače. V sklopu številnih člankov na to temo, so objavili zgodbo hrvaškega navijača, ki si je v živo ogledal polfinalni obračun proti gostiteljem Srbom in poraz Hrvaške s 26:22, a je želel ostati anonimen.

"V življenju sem bil na številnih rokometnih tekmah, a kaj takega še nisem videl. Vse se je začelo med igranjem naše himne. Srbi so tako glasno žvižgali, da se je komaj slišal orkester, z vseh strani pa so na letele žaljivke, tako, da so bili občutki zelo neugodni," pravi eden od 200 Hrvaških navijačev v beograjski Areni, v kateri se je zbralo 18.000 ljudi.

Neimenovani navijač pravi, da bi se, če ne bi nosili navijaških rekvizitov s hrvaškimi obeležji, verjetno v dvorani počutili dobro. Čeprav se je zavedal tveganja obiska tekme, pa ni pričakoval, da bo vzdušje tako sovražno naelektreno. "Njih šport sploh ne zanima, pomembno je, da nas zmerjajo. "Čeprav so nas je varovala specialna policija, se mi je kar nekajkrat zaradi strahu skoraj ustavilo srce. Če bi zmagali, se ne bi živi izvlekli iz dvorane," še pravi Hrvat.

Komentarjev 1
  • piksna 10:37 29.januar 2012.

    Tako smo se pred leti počutili slovenci v Zagrebu.Poglejte si posnetek naše zmage za peto mesto proti hrvatom.