Šport
25 ogledov

"Če Keku kaj ne paše, naj odide s Hrvaške"

Matjaž Kek Rijeka trening EPA
Trener zagrebške Lokomotive Tomislav Ivković se je odzval na izjave Matjaža Keka, ki se je po tekmi Rijeke pritoževal nad sodniškimi odločitvami.

Rijeka je v ponedeljek v 24. kolu hrvaškega prvenstva gostovala pri zagrebški Lokomotivi in minimalno klonila po pravi sodniški farsi (1:0). Domači so odločilni gol zabili iz enajstmetrovke v 89. minuti, zadel je Jerko Leko.

Moštvo Matjaža Keka je dominiralo skozi celotno srečanje in že v deseti minuti prek Marina Tomasova zadelo, a so sodniki gol neupravičeno razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Sledilo je še nekaj zelo dvomljivih odločitev v korist domačih, vse pa se je nadgradilo v 89. minuti, ko je po očitnem prepovedanem položaju Šimeta  Gržana Lokomotiva dobila sumljivo enajstmetrovko.

Kek se po tekmi naj ne bi želel rokovati s predstavniki Lokomotive, na novinarski konferenci je dejal, da pričakuje, da bo nekdo zaščitil njegove igralce, ki so jokali v slačilnici. Rijeki je bil namreč že tretjo tekmo zapored razveljavljen zadetek, napake v škodo ekipe s Kantride so postale stalnica. Slovenski trener je po tekmi dejal še, da je po razpletu nedeljskega dvoboja med Osijekom in Hajdukom, ki je pripadel Dalmatincem, vedel, kaj se bo zgodilo. Lokomotiva, ki je pravzaprav "podružnica" zagrebškega Dinama, se s Hajdukom namreč bori za tretje mestov HNL, ki še vodi v Evropo. 

V sredo je na izjave Keka odgovoril trener Lokomotive Tomislav Ivković. "Keka v hrvaškem nogometu moti veliko stvari, pa nikjer ni dobil toliko denarja, kot tukaj. Če mu je tukaj tako slabo, pa naj odide! Če je vedel, da so obstajale manipulacije po tekmi med Osijekom in Hajdukom, zakaj tega ni prijavil? Jaz bi ga prvi podprl! Vsi živimo od nogometa, takšna stvar, ki jo je naredil Kek, pa ga uničuje. Če ni nogometa, ni niti nas," je za Jutarnji list dejal Ivković.

"Vsi so bili krivi, razen Rijeke, ki v drugem polčasu sploh ni streljala na naš gol. Lahko ima (Kek, op. a.) svoje mišljenje, toda mora imeti dobro mero, tokrat je ni imel. Ves čas je bil nervozen, kot da igramo finale Lige prvakov, ves čas je protestiral. Lahko sprejmem, da je to njegov slog, do trenutka, ko se spravi na moj klub, strokovni štab in igralce. Česa naj bo sram našega zdravnika. Tega, da rešuje življenja?" je zaključil trener Lokomotive.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.