Šport
153 ogledov

Čeh ostal v dobri formi in zmagal na Poljskem

Kristjan Čeh Epa
Slovenski atlet je prišel do novega lepega rezultata.

Slovenski rekorder Kristjan Čeh je zmagal na atletskem mitingu zlate celinske serije v Chorzowu na Poljskem v metu diska. Orodje je zalučal 66,65 m in ugnal Andriusa Gudžiusa iz Litve (65,89 m) in Jamajčana Fedricka Dacresa (64,91 m).

"Vesel sem, da sem tudi po olimpijskih igrah v dobri formi. Pravzaprav stopnjujem izide na zadnjih tekmah. Tudi danes mi je uspela lepa serija in sem premagal tudi Gudžiusa, aktualnega evropskega in nekdanjega svetovnega prvaka. V sredo sem na diamantne lige v Bruslju vrgel 65,68 m, a je potem za končni vrstni red štela zadnja serija prve trojice, kjer pa sem prestopil. Tokrat je bila običajna tekma, ko so za skupni vrstni red normalno upoštevali vse serije. Jasno, da je taka tekma neprimerno bolj pravična in se ne da primerjati s tisto iz diamantne lige, kjer poskušajo s to čudno zadnjo serijo določiti vrstni red najboljših. Tudi bolj stresno je, kar si ne smeš privoščiti napak v šesti seriji, obenem pa moraš doseči dolgo daljavo," je ocenil Čeh.

Na diamantni ligi namreč šteje le vrstni red najboljših iz zadnje serije in tudi če kdo prej vrže svetovni rekord, ni nujno, da bi zmagal.

"Se pa pozna, da se počasi končuje sezona, vse manj je tiste prave energije. A kljub temu sem še vedno dober in si želim, da bi sredi naslednjega tedna uspešno nastopil v Zürichu na finalu diamantne lige in nato še teden dni pozneje na mitingu v Zagrebu," je o zaključku sezone dodal Čeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.