Šport
5040 ogledov

Kristjan Čeh z rekordom do zlate kolajne, dobil jo bo po pošti

Kristjan Čeh Profimedia
Kristjan Čeh v metu diska zlat na evropskih igrah v Krakovu.

Slovenija ima na lestvici odličij z evropskih iger na Poljskem zdaj tudi zlato kolajno. Čeprav je že pred tremi dnevi končal tekmovanje, jo je Kristjan Čeh v metu diska osvojil danes, ko je za njegovim dosežkom zaostal najboljši v diviziji 1 Šved Daniel Stahl, ki je disk vrgel skoraj tri metre manj od Ptujčana.

Čeh je sicer slavil z rekordom prvenstev, ki zdaj znaša 69,94 metra.

Že pred Čehom je srebrno kolajno v skoku s palico osvojila Tina Šutej. Tekmovalci iz divizije 2, ki so že zapustili igre oziroma ekipno evropsko prvenstvo, bodo kolajne prejeli po pošti.

Za las je odličje sicer ušlo Maticu Ianu Gučku na 400 m ovire, ki sta ga danes premagala dva tekmovalca. Ker je bil z drugim izidom v slovenski zgodovini (49,48) v drugi skupini drugi, je skupno zasedel četrto mesto.

V igri za odličje so ostali še Maruša Mišmaš Zrimšek, prva na 3000 m zapreke (9:23,41), in prav tako člani zmagovita mešane štafete na 4 x 400 m. Lovro Mesec Košir, Agata Zupin, Rok Ferlan in Anita Horvat so zmagali z najboljšim izidom sezone na svetu (3:14,72), ta državni rekord pa umešča Slovenijo na 21. mesto po izidih vseh časov na svetu. Po nedeljskem tekmovanju prvoligaške konkurence bo jasno, kakšna bo njihova končna uvrstitev.

Komentarjev 1
  • Ender3 20:45 24.junij 2023.

    Čeh je klasa zase...