Šport
14 ogledov

Čehi svetovni prvaki, Slovenci 15.

jakov fak nove mesto zmaga biatlon zasledovanje EPA
Biatlonci so s tekmo mešanih štafet odprli svetovno prvenstvo v Kontiolahtiju.

Zmage so se na prvi tekmi svetovnega prvenstva veselili Čehi pred Francozi in Norvežani. Slovenska četverica Andreja Mali, Anja Eržen, Klemen Bauer in Jakov Fak se je s 15. mestom uvrstila v drugo polovico nastopajočih.

Šibki člen reprezentance je bila tokrat Erženova, ki je nastopila namesto obolele Teje Gregorin. Erženova je morala v drugi predaji kar trikrat v kazenski krog in je predala kot 21. Bauer in Fak sta nato pridobila šest mest.

"Zgodilo se je tisto, česar smo se bali, ko daš v ekipo mladega tekmovalca, ki stopi v čevlje Teje Gregorin. Anja je bila tista, ki je bila najbolj rizična. Vedeli smo, da če naredi res perfektno, da se lahko borimo za prvih deset. Na koncu je bilo realno biti tudi kaj višje. V leže je naredila v redu, mogoče malo prepočasi. Tekla je dobro, potem pa v stoje imela težave. Prvi zgrešen strel pri takšnem tekmovalcu je že razlog za strah. Vsi streli so bili potem zamujeni in v desno dol, a noben ni bil res grd, a žal tako je," je po nastopu dejal glavni trener Uroš Velepec.

Vodstvo slovenskih biatlonskih reprezentanc je sicer danes potrdilo, da bo na SP odpotovala tudi Gregorinova, nosilka medalje z olimpijskih iger v Sočiju, ki je v zadnjih dneh prebolela gripo. "Glede na zadnje zdravniške izvide bo Teja Gregorin v petek potovala na Finsko," so v sporočilu za javnost zapisali biatlonci in pripisali, da se bodo o njenih nastopih na SP odločali sproti.

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.