Šport
14 ogledov

Fak z novo odlično predstavo

jakov fak nove mesto zmaga biatlon zasledovanje EPA
Jakov Fak je tokrat le za las zaostal za stopničkami. Na individualni tekmi je osvojil četrto mesto.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak v Oslu ni nadaljeval niza dveh zaporednih zmag, a bil vseeno odličen. V tekmi svetovnega pokala na 20 kilometrov je z zaostankom minute in 36 sekund zasedel četrto mesto, še boljšo uvrstitev sta mu preprečila dva zgrešena strela. V teku je bil najhitrejši.

"Kakor ste videli je konkurenca zares pestra in za kaj več bi moral zadeti vse. Lahko bi bil celo kaj višje z enim zgrešenim strelom, a tako je, to je biatlon. Navkljub temu, da sem dvakrat naredil napako, mislim, da sem izvlekel kar dobro uvrstitev. Čeprav sem bil danes zelo hiter na smučeh pa bomo videli kako bo na sprintu. Človek se ne počuti tako dobro vsak dan, tako da bomo videli kaj se bo zgodilo," je po tekmi dejal Fak.

etrto mesto je fantastičen rezultat. Žal je Jakov delal res drobne napake. Oba zgrešena strela sta bila blizu, malo v desno in dol na rob. Ampak, kakor smo rekli, nekaj fantov res leti, zelo so hitri, Jakov pa je bil danes celo najhitrejši. A če ni ničle težko prideš na vrh," pa je nastop svojega varovanca ocenil trener Uroš Velepec.

Šestič v sezoni in 36. v karieri je bil najboljši Francoz Martin Fourcade, z zaostankom 14,2 sekunde je drugo mesto zasedel Rus Jevgenij Garaničev, tretji pa je bil Ukrajinec Sergej Semenov, zaostal je 48,8 sekunde.

Klemen Bauer je zgrešil kar osem strelov in bil 85., Rok Tršan pa je s šestimi zgrešenimi streli zasedel 90. mesto. Peter Dokl ni nastopil. V soboto bo v Oslu naslednja tekma, in sicer sprint.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.