Šport
21 ogledov

Slovenci osmi, Norvežani do zmage

Jakov Fak biatlon zasledovanje Hochfilzen EPA
Norveški biatlonci so zmagovalci tekme za svetovni pokal mešanih štafet v češkem Novem Mestu. Slovenci Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak so osvojili osmo mesto, zaostali so dve minuti in 36 sekund.

Drugo mesto so osvojili domačini z zaostankom 4,1 sekunde, tretje pa Ukrajinci, ki so zaostali skoraj minuto in pol.

Andreja Mali je svoje delo opravila s tremi popravami na strelišču, predala pa z zaostankom 54 sekund na 12. mestu. Teja Gregorin je nato brez zgrešenega strela Slovenijo pomaknila na šesto mesto, še eno mesto pa je pridobil Klemen Bauer, ki je na strelišču štirikrat popravljal. Zadnji se je na pot podal Jakov Fak, ki se je z Rusom Antonom Šipulinom do prvega strelišča boril za peto mesto, nato pa na prvem strelskem postanku ene tarče ni zadel in je moral v kazenski krog. Zdrsnil je na sedmo mesto, nato ga je dohitel še francoski zvezdnik Martin Fourcade, ki je šel mimo Slovenca, Fak pa je končal kot osmi.

Nekaj ur pred tem je Nove mesto gostilo premierno posamično mešano štafeto. Ekipo sta sestavljala biatlonec in biatlonka, oba sta se na pot podala dvakrat. Na startu je bilo 20 ekip, za Slovenijo sta nastopila Anja Eržen in Janez Marič, ki sta bila predzadnja. Zmagala sta Rusa Aleksej Volkov in Jana Romanova, druga je bila norveška ekipa v postavi Marte Olsbu in Henrik L'Abee-Lund, tretje mesto pa sta zasedla ukrajinska predstavnika Julia Džima in Artem Tiščenko.

V soboto sta na sporedu sprinta, ženske startajo ob 12.30, moški ob 15.30, v nedeljo pa še zasledovalni tekmi s startom ob 13. in 15. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.