Šport
51 ogledov

Fak: Želim si kolajno

jakov fak nove mesto zmaga biatlon zasledovanje EPA
Kolajna Jakova Faka je cilj slovenske biatlonske odprave na bližnjem svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju.

V devetčlanski ekipi je Jakov Fak edini tekmovalec, ki lahko računa z najvišjimi mesti. Teja Gregorin, nosilka brona z lanskih olimpijskih iger v Sočiju, je tik pred prvenstvom zbolel, njen nastop na SP je še vprašljiv.

Ob Faku in Gregorinovi, ta ima gripo, so za SP prijavljeni še Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje v ženski konkurenci ter Klemen Bauer, Rok Tršan, Janez Marič in Lenart Oblak med moškimi.

"V Sloveniji so trije športniki, Tina Maze, Peter Prevc in Jakov Fak, ki lahko zmagajo na vsaki tekmi," je na novinarski konferenci ob predstavitvi ekipe poudaril glavni slovenski trener Uroš Velepec, ki je omenjenim kasneje dodal še Žana Koširja in Filipa Flisarja.

"Želim si medaljo, seveda pa bom potreboval za to zelo dober nastop in zadeti bom moral tudi tisti zadnji strel, ki me je letos kar nekajkrat stal stopničk. Počutim se zelo sproščeno, saj se pripravljam doma v Mrkopalju, kjer se lahko res odklopim in o svetovnem prvenstvu tukaj niti nisem razmišljal," je dejal Fak, ki ima doma več kot meter snega in pomoč češkega strokovnjaka Tomaša Kosa. Dodatno motivacijo mu dajeta tudi dve zmagi v začetku meseca na svetovnem pokalu v Novem Mestu na Češkem. 

Od ostalih tekmovalcev si Velepec želi predvsem najboljše izide v sezoni: "Letos res nismo imeli sreče z zdravjem. Zadnja je zbolela Teja Gregorin, za katero upam, da se nam bo lahko pridružila vsaj za posamično in štafetno tekmo. Vidno uvrstitev ob dobrem streljanju lahko doseže tudi Klemen Bauer, pri ostalih pa si želim dobre nastope in najboljše izide."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.