Šport
60 ogledov

Celjani blizu novega naslova

Celje, rokomet Katarina Ponjavić
Celjani so po zmagi v Velenju nad ekipo Gorenja z 31:28 le še korak oddaljeni od novega naslova državnih prvakov, saj v zmagah vodijo že z 2:0. Prvo zaključno žogo bodo imeli že v četrtek v dvorani Zlatorog.

Celje Pivovarna Laško je v soboto v Celju s precejšnjo lahkoto slavilo proti Gorenju s 35:25. Velenjčani so tako upali, da bi lahko na domačem terenu presenetili favorizirane Celjane ter rezultat v zmagah izenačili na 1:1. Na roko so jim šle vrnitve pomembnih igralcev. Po dolgi odsotnosti se je namreč vrnil desni zunanji igralec Jernej Papež, prav tako pa so pri osah lahko računali na kapetana Nika Medveda, ki se je vrnil po odsluženi kazni.

A tekmo so bolje otvorili Celjani, ki so ob treh golih Mihe Zarabca povedli s 5:2. Po izključitvi Vida Poteka se je Gorenje sicer približalo le na gol zaostanka, a je nato Celje s tremi zaporednimi zadetki povedlo z 8:4. Trener Gorenja Gregor Cvijić je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Ta je pomagala, saj so njegovi izbranci zaostanek znižali na 8:9. K temu je pripomogla tudi dvominutna izključitev trenerja Celjanov Branka Tamšeta, ki ni bil zadovoljen s sodniškimi odločitvami. Sledili sta dve izključitvi na strani Gorenja, ki sta ustavili nalet os. Sledila je še zelo slaba igra Velenjčanov v napadu, tako da so Celjani ušli za pet golov. Razlika bi lahko bila še večja, a je bil v vratih Gorenja dobro razpoložen Benjamin Burić. Na odmor sta ekipi odšli ob rezultatu 12:16.

Drugi polčas so dobro odprle ose, ki so se približale na dva gola zaostanka, a so jim po izključitvah Mitje Nosana ter Senjamina Burića Celjani znova pobegnili za pet zadetkov. Pri Celjanih je blestel Ivan Slišković, ki je v 40. minuti dosegel že svoj sedmi gol. Gorenju je na drugi strani manjkal Nejc Cehte, ki je v zadnjih tekmah odlično menjal Michala Szybo. Sednji tudi tokrat ni bil razpoložen, prebudil pa se je Staš Skube, ki je zadeval ter razigraval soigralce, ti so po treh zaporednih zadetkih Maria Šoštariča izid izenačili.

Pri Celjanih je nato prišlo do menjave vratarja, Matevža Skoka je zamenjal Urban Lesjak. Pet minut do konca tekme je Celje vodilo z rezultatom 27:26, po napaki v napadu Gorenja pa je Blaž Blagotinšek zadel za vodstvo z dvema goloma razlike. Za Gorenje je nato dvakrat zadel Skube, za Celje je svoj deveti gol dosegel Slišković, prav tako pa je znova bil uspešen Blagotinšek. V zadnjih minutah je blestel Lesjak, ki je zaklenil svoja vrata ter pripeljal Celjane do zmage z 31:28.

"Serija še ni odločena"

"Naš cilj je, da čim prej pridemo do treh zmag, kar pa nikakor ni lahko doseči. V soboto smo vse zadeli, tokrat pa smo bili v napadu precej manj učinkoviti. Tekmo smo pripeljali v infarktno končnico, a smo na srečo izvlekli zmago. Ne bomo se prepustili evforiji. Dokler ne zabeležimo še tretje zmage se ne bomo ustavili," je po tekmi dejal član zamgovalnega moštva David Miklavčič.

 "V prvih 40 minutah nismo bili pravi. Ni bilo tako slabo kot v Celju, vendar še vedno preslabo, da bi lahko držali korak s Celjani. V končnici nam je pomagal razpoloženi vratar, ki nas je vrnil v igro, obenem pa smo z dobrimi napadalnimi akcijami dvignili navijače na noge. V zadnjih minutah nam je zmanjkalo malce sreče, morda tudi moči. Celjani so nam z globoko obrambo povzročili obilo težav, še posebej dobro pa so izolirali Skubeta. Na tretjo tekmo se moramo še boljše pripraviti. Serija še ni odločena," pa je dejal velenjski kapetan Medved.
 
Slišković ter Skube sta bila prva strelca tekme z devetimi goli. Tretja, morebiti zadnja tekma te serije bo v četrtek ob 19:00 v dvorani Zlatorog.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.