Šport
71 ogledov

Celjani do 20. naslova

Gorenje Velenje Rdeča dvorana
1/15
Gorenje Velenje/Facebook
V zadnjem kolu državnega prvenstva je padla odločitev o prvaku. Lovoriko so osvojili rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Pred zadnjim kolom so imeli rokometaši Gorenja točko prednosti pred Celjani, prav medsebojni dvoboj najboljših slovenskih ekip pa je tako odločal o naslovu državnega prvaka. Velenjčanom bi za četrti naslov zadoščal že remi, Celjanom pa je 20. prinašala le zmaga. Do te so v nabiti dvorani Zlatorog, zbralo se je 5.000 gledalcev, kar je rekord na slovenskih ligaških rokometnih tekmah, tudi zanesljivo prišli. Dvoboj se je končal z 29:22 (16:12).

Tekma je bila v prvih 20 minutah izenačena, Velenjčani so večino časa zaostajali za zadetek ali pa je bilo izenačeno. Nato pa se je v domačih vratih zaigral Urban Lesjak, ki je zaustavil nekaj strelov, Celjani pa so najprej pobegnili na 13:10. Kasneje so povedli že za pet golov, ose pa je v zadnjih sekundah prvega polčasa na 12:16 približal Michal Szyba. V prvih 30 minutah je Lesjak zbral osem obramb, na drugi strani pa sta Benjamin Burić in Rok Zaponšek zaustavila le en strel.

Tudi na začetku drugega polčasa se razmerje moči ni spremenilo. Prednost domačih je narastla na 22:15, gostje pa so ob tem izidu nekaj časa morali igrati tudi le s tremi možmi v polju zaradi številnih izključitev. V 45. minuti je pri rezultatu 24:15 rdeči karton pri osah prejel še Mario Šoštarič. Od tu prave možnosti za vrnitev Velenjčanov ni bilo več.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki, vse je dosegel s sedmih metrov, strelsko najboljši Gal Marguč, pri gostih je bil s štirimi goli najuspešnejši Senjamin Burić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.