Šport
50 ogledov

Celjani do zmage v Hercegovini

Celje PL, naslov, Branko Tamše Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v regionalni ligi Seha v gosteh premagali Izviđač iz Ljubuškega z 32:31 (14:15).

Oslabljeni Celjani - manjkali so Luka Žvižej, Ivan Gajić in Kristijan Bećiri - so v Hercegovini prikazali zelo spremenljivo predstavo in porabili veliko energije za zmago v izdihljajih tekme. V prvi polovici dvoboja so si slovenski prvaki najvišji zaostanek priigrali v 14. minuti (3:6), a so gostitelje že šest minut kasneje ujeli (9:9). Bolj kritično je bilo v drugi polovici tekme. V 42. minuti je kazalo že na poraz celjskega moštva, ki pa je v nadaljevanju vendarle strnilo svoje vrste in naredilo delni izid 5:0. V 49. minuti so Celjani tako izenačili na 25:25, šest minut kasneje pa po zadetku Blaža Janca poedli z 29:28.

V kaotični in dramatični končnici je trener gostov Branko Tamše dobrih trideset sekund pred zadnjim zvokom sirene zahteval minuto odmora, po prekršku nad Vidom Potekom pa so Slovenci iztržili sedemmetrovko, zmagoviti gol pa je zabil Gal Marguč.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Janc z devetimi goli, Miha Zarabec jih je dodal sedem, vratar Urban Lesjak pa je zbral 12 obramb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.