Šport
143 ogledov

Celjani dobro namučili evropskega velikana

RK Celje Pivovarna Laško
1/7
Epa
Celjani izgubili na Danskem, a pustili dober vtis.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji uvodni tekmi skupinskega dela evropske lige prvakov na Danskem izgubili proti Aalborgu z 32:36 (17:20). Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 21. septembra, gostila nemški Kiel.

Celjska zasedba se je po enoletnem premoru vrnila v ligo prvakov. Slovenski prvaki so proti rokometnim silakom iz Aalborga pustili dober vtis, a pričakovano ostali brez točk.

RK Celje Pivovarna Laško | Avtor: Epa Epa

Izbranci celjskega trenerja Alema Toskića so se v prvem polčasu v najlepši luči prikazali v začetku in končnici. Po vodstvu z 2:1 se jim je nato malce zalomilo, kar so gostitelji izkoristili in jim hitro ušli na šest golov (5:11).

Celjani so se v nadaljevanju trudili, najboljšo predstavo pa prikazali v zadnjem delu prve polovice tekme, ko so več kot prepolovili zaostanek in se trikrat približali na dva gola (15:17, 16:18 in 17:19). V prvem polčasu je blestel Aleks Vlah, ki je iz osmih poskusov Aalborgu zabil kar sedem golov.

V drugi polovici tekme so sloviti Mikkel Hansen, ki se je to poletje po dolgih desetih letih igranja v razvpitem PSG vrnil v domovino, Islandec Aron Palmarsson in drugi njuni rokometno izjemno potentni soigralci na rutiniran način postavili zadeve na svoje mesto.

RK Celje Pivovarna Laško | Avtor: Epa Epa

Celjani so jim resda večji del drugega polčasa uspešno kljubovali. V 53. minuti so zaostajali le za dva gola (29:31), v zadnjem delu tekme pa niso bili kos hitrim in enostavnim akcijam gostiteljev, ki so jim v 57. minuti znova ušli na šest golov (29:35) in tako razrešili vse dvome o zmagi.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Vlah z osmimi in Gal Marguč s sedmimi goli. Za dansko ekipo je Hansen dosegel deset golov, kar sedem od teh pa po izvajanju sedemmetrovk.

"Predvsem smo želeli pokazati, da lahko igramo na tej ravni. Kljub temu, da smo mladi, smo na igrišču enega od favoritov za naslov pokazali pravo igro in gostitelje prisilili v garanje vseh 60 minut. Kljub nekaterim napakam smo lahko ponosni, dokazali smo, da znamo igrati in upam, da bo tako še naprej," je po tekmi povedal Marguč za klubski kanal na Youtubu.

RK Celje Pivovarna Laško | Avtor: Epa Epa

* Sparekassen Arena, gledalcev 4717, sodnika: Biro in Kiss (oba Madžarska).
* Aalborg: Gade, Aggefors, Jakobsen 4, Palmarsson 1, Klove, Barthold, Claar 7, Nielsen 2, Henneberg, Sandell 4, Hoxer Hangaard, Bjornsen 6, Flodman, Mollgaard Jensen, Juul 2, Hansen 10 (7).
* Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 5, Knez, Mazej 2, Cokan, Marguč 7 (4), Ivanković 2, Janc, Muhović, Žabić 1, Mlakar, Vlah 8, Martinović 4, Suholežnik 3.
* Sedemmetrovke: Aalborg 7 (7), Celje Pivovarna Laško 4 (4).
* Izključitve: Aalborg 4, Celje Pivovarna Laško 10 minut.
* Rdeči karton: /.

 

* Skupina A:
- sreda, 14. september:
Zagreb - GOG Gudme                 27:31 (12:18)
(Aljaža Panjtarja ni bilo v kadru Zagreba)
(Aleksa Kavčiča ni bilo v kadru Zagreba)
(Nejc Cehte 1 gol za Gudme)
- četrtek, 15. september:
Veszprem - PSG                     36:34 (17:17)
(Gašper Marguč 3 goli za Veszprem)
Dinamo Bukarešta - Magdeburg       28:30 (16:16)
(Marko Bezjak 2 gola za Magdeburg)
20.45 Wisla Plock - Porto

* Skupina B:
- sreda, 14. september:
Kiel - Elverum                     36:26 (17:13)
(Mihe Zarabca ni bilo v kadru Kiela)
Pick Szeged - Barcelona            28:35 (15:14)
(Dean Bombač 3 goli za Szeged)
(Borut Mačkovšek 2 gola za Szeged)
(Mario Šoštarić 4 goli za Szeged)
(Mateja Gabra ni bilo v kadru Szegeda)
(Blaž Janc 2 gola za Barcelono)
(Domen Makuc 1 gol za Barcelono)
Kielce - Nantes                    40:33 (23:18)
(Rok Ovniček 1 gol za Nantes)
- četrtek, 15. september:
Aalborg - Celje Pivovarna Laško    36:32 (20:17)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice