Šport
22 ogledov

Celjani Matića le spustili na klop Srbije

Matić Croatia Osiguranje Zagreb Celje Pivovarna Laško Arena Slavko Midzor/PIXSELL
Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sporočil, da so trenerju Vladanu Matiću dovolili vodenje reprezentance Srbije.

Strateg Celja PL, Vladan Matić, je pred tednom dni dobil ponudbo za vodenje srbske izbrane vrste, zdaj bo lahko opravljal obe funkciji. Srbijo v začetku prihodnjega leta čaka nastop na evropskem prvenstvu. Srbska zveza je vzpostavila stik s celjskim klubom in predstavila želen način dela s trenerjem, ki ima s Celjani sicer pogodbo do konca sezone 2014/15.

Vodstvo Celja PL se je sestalo z Matičem in Dejanom Perićem, ki so mu Srbi ponudili vlogo njegovega pomočnika, ter sprejeli odločitev, da jima bodo dovolili opravljanje selektorskega dela v Srbiji, je danes sporočil celjski klub.

Zaveda se odgovornosti

"Zame je izjemna čast, da bom lahko poleg takšnega kluba, kot je Celje Pivovarna Laško, vodil tudi srbsko izbrano vrsto. Mislim, da je to vrhunec kariere vsakega trenerja, da lahko enkrat vodi svojo domovino. Poudariti moram korektnost celjskega kluba pri tej odločitvi, je pa bilo jasno predstavljeno, kakšni so cilji in pričakovanja kluba. Dvojna funkcija tako pomeni dejansko še večjo odgovornost, ki se je seveda zavedam," je dejal Matić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.