Šport
21 ogledov

Celje Matića ne spusti na srbsko klop

Matić Croatia Osiguranje Zagreb Celje Pivovarna Laško Arena Slavko Midzor/PIXSELL
Vladan Matić je želja srbske rokometne zveze za novega selektorja, a mu njegov klub Celje Pivovarna Laško še ni dal dovoljenja za opravljanje dvojne funkcije.

Rokometna zveza Srbije je na torkovem sestanku upravnega odbora odločila, da bo srbsko ekipo na evropsko prvenstvo januarja prihodnje leto na Danskem vodil trener Celja Pivovarne Laško, Vladan Matić. Na selektorskem stolčku bo zamenjal Ljubomira Vranješa, ki mu njegov klub iz Flensburga ni dal dovoljenja za vodenje reprezentance.

"Žal nam ni uspelo skleniti dogovora s Flensburgom, po drugi strani jih tudi razumemo. Nemška vrsta ima visoke cilje v sezoni in mesto trenerja zahteva veliko dela, tako da bi selektorske naloge precej premešale načrte. V prihodnje še vidimo možnosti za sodelovanje," je dejal predsednik srbske zveze Velimir Marjanović.

Zaenkrat le kandidat

Slovenski klub Celje Pivovarna Laško naj bi Matiću okvirno dovolil voditi srbsko izbrano vrsto, poročajo srbski mediji, vodstvo celjskega kluba pa je novico zanikalo. "RK Celje Pivovarna Laško Vladanu Matiću za zdaj ni dovolil vodenja reprezentance Srbije, ker klubsko vodstvo o tem sploh še ni odločalo. V tem trenutku je Matić tako le kandidat za srbskega selektorja," so sporočili iz Celja.

Prvi zbor srbske reprezentance bo konec oktobra. V igralski karieri je Matić z izbrano vrsto Jugoslavije osvojil dve bronasti kolajni na svetovnih prvenstvih, Celje pa vodi od leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.