Šport
17 ogledov

Celjani močnejši od Kopra in pritiska

Celjska obramba je omejila učinek Cimosovih strelcev. Žurnal24 main
Celjski rokometni klub je ubranil naslov državnega prvaka. Z odvzemom so grozili Koprčani, vendar so gostitelji v enkratnem vzdušju pokazali, da so dejansko najboljša ekipa v Sloveniji.
Celje Pivovarna Laško je v svoje vitrine prineslo pokal državnega prvaka. Zdi se, da so pivovarji najboljši, ko je to najbolj pomembno. Če je po eni strani igrati v Celju velika čast, je po drugi to morda še večja obveza. Osvojitev domačega pokala in prvenstva je podobno kot pri Unionu Olimpiji nuja, izkazati se je treba tudi v Evropi. Javnost in uprava pričakujeta veliko, največ. Po nekaj spodrsljajih in izgubi pokala je uprava igralcem odvzela marčevsko plačo in zagrozila, da bodo ostali še brez aprilske, če ne osvojijo naslova. Takšna je bila predzgodovina tekme s celjske strani. Koprčani so na gostovanje v Celje prišli povsem sproščeni, po mnenju nekaterih igralcev morda celo preveč, saj so po prvi tretjini srečanja v igri padli, do izenačenja pa niso več mogli.

Zoran Jovičič je odigral tudi že precej boljših tekem kot v soboto, Gorazd Škof pa je bil eden od ključnih igralcev srečanja. © Saša Despot

 
Na zadnjem srečanju sezone, ki bi v primeru njihove zmage na slovenski rokometni tron ponesla Koprčane, je bilo vsekakor treba pokazati voljo, znanje, živce in še kaj. Celju je to uspelo, čeprav je Cimos na začetku tekme igral hitro in tekoče, uspešno zadeval ter v 17. minuti z golom Matjaža Brumna vodil s 6:8. Nato pa so se domači otresli začetnega pritiska. Gorazd Škof je branil bolje od Enida Tahirovića , v napadu pa se je odprlo Aleksandru Stojanoviću . Fant, ki je bil v tej sezoni pogosto kritiziran, je sicer na začetku tekme zgrešil dva strela, nato pa do konca srečanja iz devetih poskusov zabil osem golov. Vajeti srečanja so Celjani v svoje roke prevzeli sredi prvega polčasa in jih nato po zaslugi izvrstne obrambe, ki je dejavno pomagala Škofu, niso več izpustili iz rok. Koprčani z levega krila sploh niso dosegli zadetka, na desnem pa je bil pri strelih iz igre Dragan Gajič učinkovitejši od svojega  nekdanjega soigralca Brumna. Domači so uspešno odbili vse koprske napade za zmanjšanje prednosti, na koncu pa se jim je odvalil kamen od srca.

 
 

Zmagati smo morali, prav zato želim čestitati igralcem, ki so ne glede na pritisk prepričljivo slavili.

Tone Turnšek, predsednik Celja P. L.

 
Nedvomno tudi Tonetu Turnšku , dolgoletnemu predsedniku kluba, ki je igralce po tekmi prisrčno nagradil s poljubi. O govoricah, da ne bo več prvi mož celjskega kluba, ni želel govoriti. "Danes ne bi o tem. Na to vprašanje bom odgovoril v ponedeljek," je Turnšek odgovor v določeni meri izdal med vrsticami in o 16. celjski zvezdici dodal: "Ta naslov ima še večjo vrednost, ker smo igrali z ekipo, ki se je že uvrstila v evropsko tekmovanje in igrala brez vsakršnega pritiska. Mi pa smo igrali v nekem krču, to se je še posebej videlo na začetku. Zmagati smo morali, prav zato želim čestitati igralcem, ki so ne glede na pritisk prepričljivo slavili." Kljub kriznim obdobjem, v katera je ekipa zapadala med sezono, se je ta zbrala in najbolje odigrala v najpomembnejšem trenutku. Kaj je odločilo srečanje? "Krize nismo imeli vse leto. Vanjo smo zapadli za nekaj časa, se nato pobrali in danes resnično pokazali, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Odigrali smo dobro v obrambi, vratar je obranil veliko žog in mislim, da je bilo to ključno."

 

Preberite še ...

Tekma Celje : Koper
Napoved tekme

Boj pa ni potekal le na igrišču, ampak tudi na tribunah med navijaškima skupinama, ki sta igralce in trenerje pripravili do tega, da so morali verbalno sporazumevanje v veliki meri zamenjati z govorico telesa, saj je bilo vsako kričanje bob ob steno. Nekaj je bilo tudi prerivanja in metanja plastenk na igrišče, vendar pa je bilo znotraj dvorane vse bolj ali manj v mejah normale. Vsemu navkljub lahko ugotovimo, da je srečanje izzvalo izjemno zanimanje javnosti in gledalcev. Kolikor več takšnih tekem torej, toliko bolje za slovenski rokomet.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.