Šport
15 ogledov

Celjani s španskim velikanom

celje gorenje superpokal Saša Despot
Celjski rokometaši bodo danes v drugem kolu Lige prvakov gostili rokometaše iz Madrida, Velenjčane pa čaka težko gostovanje v Skopju.

“Vemo, kdo je favorit, in tako jih bomo sprejeli. A na igrišču se bomo bojevali in zmage jim ne nameravamo prepustiti kar tako. Bojevati se moramo do zadnjega atoma moči,” je pred dvobojem s Španci razmišljal trener Celja Vladan Matić, ki je v prvem kolu skupine B izgubil na gostovanju v Veszprému. Pred enim tednom je bil neuspešen tudi Atlético.

Atléticu je po porazu v prvem kolu zdaj vsekakor nujna zmaga. Tako bodo tudi prišli k nam in to poskušali doseči. So veliki favoriti, imajo številne zvezde, ki pa same po sebi ne prinašajo rezultata,” je dejal prvi mož na klopi Celjanov. Pri Atléticu bodo med kopico zvezdnikov sicer tudi Ivano Balić, ki se je ekipi pridružil pred to sezono, makedonski ostrostrelec Kiril Lazarov, legendarni španski vratar Javier Hombrados, Francoz Xavier Barachet in Šved Jonas Källman. Tekma se bo začela ob 16.30 (prenos na Sport Klub).

Le uro in pol pozneje, prav tako ob televizijskem prenosu, bodo na parket stopili Velenjčani. Ti bodo gostovali v Skopju. “Verjamem, da smo boljši od Metalurga, a v Makedoniji je zares težko igrati, kar je lani spoznal tudi koprski Cimos. V Skopju moramo prikazati pametno igro, pri zaključnih strelih pa moramo biti izjemno zbrani. V ekipi se dobro zavedamo, kaj se lahko zgodi, če se Staniću utrga,” je na domačega vratarja opozoril Jure Dolenec, trener Branko Tamše pa je dejal: “V Skopje odhajamo neobremenjeni, na tej tekmi nimamo česa izgubiti.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.