Šport
79 ogledov

Celjani v skupini smrti

gaber celje gorenje superpokal Saša Despot
Rokometaši Celja se bodo v prvem kolu rokometne Lige prvakov pomerili z Veszprémom, Velenjčani pa se bomo udarili s Sankt Peterburgom. Pred tekmo so bolj zaskrbljeni v celjskem taboru, saj se zavedajo težavnosti tekme s favoriziranimi Madžari.

V prvem kolu najelitnejšega rokometnega tekmovanja bodo Celjani gostovali pri madžarskem velikanu Veszprému, Gorenje Velenje pa bo gostilo ruski Sankt Peterburg. Obe tekmi bo prenašala televizija Sport Klub.

Če bodo podcenjevali ...

Celjani bodo igrali v skupini B, kjer so veliki favoriti nemški Kiel, španski Atlético Madrid in Veszprém. ''Ne glede na to, da so izraziti favoriti, mi tja ne gremo z belo zastavo, temveč se bomo poskušali predstaviti v najboljši luči. Zavedamo se, da bo izjemno težko, ne želim pa reči, da bo nemogoče, saj je žoga okrogla,'' je dejal trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Iz vsake skupine se bodo v osmino finala prebila štiri moštva, poleg omenjenih klubov pa se bosta med najboljšo šestnajsterico iz skupine B poskušala prebiti švedski Sävehof in romunska Constanta.

Z željo po zmagi

Precej bolj optimistični so pred prvo tekmo v velenjskem taboru. ''Naš cilj je, da se na Sankt Peterburg čim bolje pripravimo, v dvoboj pa bomo šli z željo po zmagi,'' je dejal trener Gorenja Branko Tamše. Dvoboj se bo začel ob 20. uri. V skupini C bodo s slovenskimi prvaki igrali še danski Bjerringbro-Silkeborg, poljski Vive Targi Kielce, francoski Chambery in makedonski Metalurg Skopje. ''Upam, da bomo zdržali vse napore, predvsem po telesni, pa tudi psihološki plati. Ritem tekem bo naporen, pred nami so tudi številna potovanja; upam, da bo zaradi tega rezultat čim manj trpel,'' je dodal Tamše. Zaključni turnir četverice bo 1. in 2. junija znova gostil 
Köln.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.