Šport
32 ogledov

Denič: Upam, da ne bodo namočili naših fantov

denič slovenska rokometna reprezentanca RZS/Grega Wernig (Ekipa)
Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič je za zurnal24.si v povezavi s stavniško afero v Franciji dejal, da upa, da bo resnica čim prej znana, še bolj pa, da slovenski fantje, ki so vpleteni v afero, ne bodo postranske žrtve.

Med igralci, ki jih je zaslišala policija zaradi suma nezakonitih stav in nameščanja tekem, so bili tudi trije Slovenci, Primož Prošt, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik.

"Razmišljam, da je prezgodaj, da bi karkoli komentiral. Niti to, ali bodo vabljeni v reprezentanco ali ne. Počakati bo treba na izsledke raziskave francoskih pravosodnih organov,“ je za Žurnal24 povedal selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič.

Selektor je dejal, da jih ni klical, a so jih drugi, ki pa slovenskih rokometašev niso mogli priklicati. Slednji naj bi imeli celo prepoved komuniciranja.

"Mi smo presenečeni, smo v šoku. Nimamo izkušenj, kako reagirati na to. Razmišljam tako, da so to naši fantje, ki so v tujini sami. Iskreno se bojim – ne kot trener, kot človek –, da bodo v Franciji izpadli žrtve. Domači bodo pospravili svoje Francoze na lep način, naši pa bodo popili ves pelin in bodo stranska škoda. Tega ne morem sprejeti. Zagotovo je, da nekdo tudi naše medije v Franciji bere. Sprašujem se, če bodo Francozi naredili paket; Slovenca in tujci bodo krivi, Francozi pa se bodo lepo sprehajali in se imeli lepo še naprej,“ je dejal Denič in dodal, da pričakuje, da se mu bodo rokometaši oglasili, ko bodo imeli možnost.

"Ko bodo prišli v Slovenijo, bomo verjetno izvedeli pravo resnico,“ še razmišlja selektor in dodaja, da bi rad videl, da se vse čim prej konča; tako bo tudi reprezentanca delovala normalno. "Prošt in Gajič sta dva koleščka v kolesju državne reprezentance. Dve kolesi pomenita veliko. Upam, da se v sami igri na eni ali dveh tekmah ne bo poznalo, v daljšem obdobju pa bi se zagotovo,“ zaključuje Denič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.