Šport
214 ogledov

Celjanom se je pripetil déjà vu

celje pivovarna laško Facebook
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 12. kroga lige prvakov v gosteh izgubili proti nemškemu Flensburgu-Handewittu s 26:27 (12:16).

Celjani so vse bolj oddaljeni od osmine finala lige prvakov. V nemškem Flensburgu so se znova prikazali v lepi luči, navkljub všečni in enakovredni predstavi pa se je ponovil scenarij z nedeljske tekme v Zlatorogu proti madžarskemu Picku iz Szegeda, v izdihljajih današnje tekme so doživeli osmi poraz v tej sezoni in so še naprej na predzadnjem mestu v elitni skupini B.

Celje Pivovarna Laško Liga prvakov Šport Celjani poraženi v zadnjih sekundah

Za preboj v izločilne boje imajo še vedno teoretične možnosti, do konca prvega dela tekmovanja pa sta pred njimi še dva izjemno zahtevna obračuna. Najprej bodo 24. februarja gostili imenitne tekmece iz francoske prestolnice, 3. marca pa bodo gostovali v danskem Skjernu.

Izbranci celjskega trenerja Tomaža Ocvirka so dobro odprli obračun v Flens Areni. Nemška ekipa, ki zavoljo svojega nabora igralcev že dolgo časa goji skandinavski način igre, nikakor ni mogla razviti svoje igre.

Celjani so uvodoma imeli niti igre v svojih rokah, po sedmih minutah so vodili za dva gola (4:2), po izključitvi Tilna Kodrina pa občutili silno moč domačih rokometašev, ki so med 7. in 10. minuto naredili delni izid 4:0 in povedli s 6:4.

V 12. minuti je celjska klop - pri zaostanku 5:8 - zahtevala minuto odmora, ki je za kratek čas zaustavila nalet domače ekipe. Navkljub številnim tehničnim napakam - v prvih dvajsetih minutah so jih naredili šest - so se v 21. minuti po golu Domna Makuca približali na 10:11.

Po drugi izključitvi Kodrina, sicer izjemno pomembnega člena v njihovi obrambi, so se bolje odzvali in bili bolj konkurenčni favoriziranim gostiteljem, v končnici prve polovice tekme pa so znova naredili nekaj nepotrebnih napak in se v slačilnico podali s primanjkljajem štirih golov (12:16).

A Celjani niso vrgli puške v koruzo, v začetku druge polovice tekme so zaigrali sijajno. Obramba je bila na dokaj visoki ravni, njihova igra v napadu smiselna, tako da so se v 38. minuti - po golu Kristjana Bećirija - približali na vsega en gol (18:19).

Slovenski prvaki so bili zmagovalcem lige prvakov iz leta 2014 povsem konkurenčni do konca tekme. V 50. minuti so jim gostitelji znova ušli na tri gole (21:24), a nato so znova zaigrali sijajno in v 57. minuti po golu Josipa Šarca tekmo postavili v uvodno izhodišče (27:27).

V prelomnih trenutkih dvoboja pa se je ponovil scenarij z nedeljske tekme v Zlatorogu: Celjani so dobro minuto pred koncem dvoboja imeli po golu Kodrina izenačili na 26:26. Isti igralec je slabe pol minute pred koncem v nasprotnem (pol)protinapadu imel priložnost, da svoje soigralce popelje v vodstvo, a je nekdanji vratar velenjske ekipe Benjamin Burić na čudežen način zaustavil njegov strel.

V zadnjem napadu pa so domači rokometaši z zvrhano mero sreče prišli do zmage. Poljski sodniški par Baranowski-Lemanowicz je pet sekund pred koncem v korist domače ekipe dosodil sedemmetrovko, ki jo je realiziral Šved Hamus Wanne za končno zmago s 27:26.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović s sedmimi goli, štiri je prispeval Domen Makuc.

Po nepolnem 12. krogu je v vodstvu PSG z 20 točkami, madžarski Pick iz Szegeda jih je zbral 17, Flensburg-Handewitt 12, hrvaški Zagreb deset, francoski Nantes in ukrajinski Motor iz Zaporožja po devet, Celje Pivovarna Laško sedem, danski Skjern pa šest točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice