Šport
23 ogledov

Celtic pripeljal bolgarskega reprezentanta

Aleksandar Tonev Daniel Agger Bolgarija Danska EPA
Škotski nogometni prvaki Celtic, nasprotnik Maribora v odločilnem 4. krogu kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov, se je okrepil z Bolgarom Aleksandrom Tonevom, ki jim ga je za letošnjo sezono posodila Aston Villa.

Pogodba med kluboma predvideva, da Celtic 24-letnega Aleksandra Toneva v naslednji sezoni odkupi, je poročala agencija AFP. Bolgar se je za prestop na glasgowski Parkhead odločil po pogovoru z rojakom Stilijanom Petrovom. "Zame je igranje za Celtic nekaj neverjetnega in res sem vesel. Komaj čakam, da srečam nove soigralce in da začnem igrati za klub. O Celticu vem vse, v Bolgariji vsak pozna Celtic," je še povedal nogometaš.

Pri Aston Villi so se za 15-kratnega bolgarskega reprezentanta odločili lani, ko ga je Paul Lambert pripeljal iz poljskega Lech Poznanja. Nogometaš, ki se je pred tem boril z levkemijo, pa ni upravičil pričakovanj angleškega premierligaša.

Natrpan urnik

Manager Celtica Ronny Deila pa je prepričan, da Tonev lahko pokaže precej več, kot je v Angliji. "Aleksander je zelo hiter in nevarno strelja z obema nogama. Za Lech Poznan je dosegel številne gole in mislim, da pri nas lahko še napreduje."

Priložnosti za Toneva bo precej. Že v sredo škotski prvaki potujejo v Perth, kjer jih čaka St. Johnstone. V Glasgowu vsi pričakujejo zmago, ki bo prvi kamenček v mozaiku do četrtega zaporednega naslova državnih prvakov. V natrpanem urniku Škote pred gostovanjem v Mariboru v soboto čaka še domača tekma z Dundee Unitedom. "V prihodnjih tednih bo zelo trdo in napeto. Čaka nas oster ritem in vsak dan se trudimo, da v igri napredujemo," je pred prvo tekmo v prvenstvu dejal Deila.

Legia upa še naprej

Škoti so pri tem popolnoma osredotočeni na svoje nasprotnike, še vedno pa spremljajo tudi dogodke okrog Legie iz Varšave, ki je izločila Celtic v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, nato pa je Celtic administrativno napredoval za zeleno mizo, saj je za Legio v 88. minuti zaigral Bartosz Bereszynski, ki pa ni imel pravice nastopa.

Poljski prvaki, ki so tekmi s Celticom dobili z 2:0 in 4:1, so že napovedali pritožbo na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani, kar naj bi se zgodilo danes. Pri Legii so mnenja, da še vedo imajo možnosti, saj poudarjajo, da je kazen prestroga in nesorazmerna. Varšavčani so Celticu ponudili celo odločilno tretjo tekmo, "da bi zmagovalca častno odločili na nogometni zelenici", a so Škoti ponudbo v ponedeljek zavrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.