Šport
66 ogledov

Dinastija Prevc dominira na vseh frontah

Cene Prevc Planica 2014 finale svetovnega pokala posamična tekma Saša Despot
Cene Prevc je zmagal tudi na drugi tekmi celinskega pokala v norveškem Vikersundu. Slovenski uspeh je z drugim mestom dopolnil Rok Justin.

Slovenski orli nadaljujejo s fantastičnimi predstavami v celinskem pokalu. Po zmagi v petek je tudi v soboto na najvišjo stopničko stopil Cene Prevc, tokrat s skokoma 115,5 in 114,5 metra, na drugem mestu je končal Rok Justin (117 in 114,5 metra), tretji pa je bil Avstrijec Daniel Huber.

Bor Pavlovčič je bil 11., med petnajsterico sta končala tudi Andraž Pograjc na 14. in Anže Semenič na 15. mestu. ''Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo. Jutri se bom spet potrudil po najboljših močeh. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,'' je dejal Cene, ki bo v nedeljo napadal hat-trick v Vikersundu.

Fantje iz B reprezentance tako stopnujejo pritisk na Jako Hvalo, ki kot alternativa za poškodovanega Roberta Kranjca v svetovnem pokalu še ni dosegel odmevnejšega rezultata. Samo vprašanje časa je, kdaj bomo na tekmah najvišjega ranga lahko spet spremljali vse tri brate Prevc.

Ob pogledu na rezultate v celinskem pokalu ni nobenega dvoma, da ima slovenska reprezentanca močno zaledje mladih in nadobudnih smučarskih skakalcev, ki si uspešno utirajo pot med svetovno elito.

PREBERITE ŠE:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.