Šport
15 ogledov

Černjulova blizu osebnega rekorda

Maruša Černjul Stanko Gruden/STA
Slovenska atletinja Maruša Černjul se na svojih prvih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uvrstila v finale skoka v višino. Štiriindvajsetletna Celjanka je z 1,92 m osvojila 21. mesto.

Maruša Černjul je začetne višine 1,80, 1,85 in 1,89 metra zmogla v prvem poizkusu, letvico pa je dvakrat podrla na 1,92 metra, kar je sicer en centimeter manj od njenega osebnega rekorda, ki ga je postavila junija v Celju, takrat si je tudi izborila olimpijsko vozovnico. Nato je 1,92 m zmogla v tretjem poizkusu.

Štiriindvajsetletnica, ki sicer študira v ZDA v Lincolnu, je nato finale lovila na višini novega osebnega rekorda 1,94 m - to je bila tudi norma za finale -, a je bila trikrat neuspešna.

"Zmanjkalo mi je malo sreče, saj višina 194 ni bila tako daleč. Zadovoljna sem s prvim nastopom, s tehnično izvedbo skokov in ostala sem tudi mirna. Res ni bilo slabo, zdaj pa se lahko še malo sprostim," je po tekmi ocenila 24-letna Celjanka.

Slovenska atletinja ocenjuje, da je bil danes dosegljiv tudi osebni rekord na 1,94 m, kar je bila tudi kvalifikacijska norma za finale. "Morda bi lahko skočila tudi osebni rekord, če bi pred tem na 192 cm uspela letvico premagati v prvem poskusu. Potem bi mi ostal kanček energije, ki sem ga potrebovala za naslednjo višino," je še dobro razpoložena razlagala tekmovalka in potrdila, da je letos s preskočenimi 1,93 m dobila tudi izredno motivacijo za naprej: "Komaj čakam, da se naslednja sezona in treningi začnejo ter da dosežem še kakšen osebni rekord."

Slovenko prav tako ni presenetilo, da je kar 17 tekmovalk zmoglo kvalifikacijsko normo 1,94 m, ki je bila glede na letošnje dosežke v ženskem skoku v višino relativno nizka. "Imeli smo super pogoje in vzdušje in tudi sama sem zelo uživala. Vse pa kaže, da so se tekmovalke res pripravljale za to tekmo in zato jih je toliko zmoglo 194 cm."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.