Šport
83 ogledov

Četrta tekma, znova zmaga gostov

Žiga Pance Profimedia
O državnem prvaku bo odločala peta tekma finala.

Državnega prvenstva še ni konec. Jeseničani so imeli priložnost, da bi sezono danes končali s slavjem, a so po vodstvu z 2:1 v finalnih zmagah tokrat na domačem ledu spet izgubili in tako lov na prvi naslov po letu 2018 prestavili na ponedeljek. Ljubljančani pa so po drugem domačem porazu danes dosegli še drugo zmago v gosteh in so tako še v igri za ubranitev naslova iz sezone 2018/19 (v lanski tekmovanja zaradi pandemije niso dokončali).

Današnja tekma je imela sicer neprijeten uvod, saj se je ljubljanski klub pritožil zaradi domnevno spornega igralca jeseniške ekipe na prejšnji tekmi v Ljubljani, ki po njihovem mnenju ni imel ustreznega testa na novi koronavirus. Zaplet je krovna zveza HZS rešila z zavrnitvijo pritožbe Ljubljančanov, v jeseniškem klubu pa so pred začetkom tekme pojasnili, kaj se je dogajalo, in poudarili, da so naredili vse tako, kot je treba, in da niso kršili koronskih pravil.

Blaž Tomaževič Finale DP Šport Pri HZS sprejeli odločitev glede sporne tekme, sledilo še pojasnilo Jeseničanov

Na ledu so sicer bolje začeli domači, imeli v uvodnih minutah premoč, toda Paavo Hölsä ni klonil. V peti minuti so imeli Jeseničani prvič igralca več, a gostje niso ponovili napake s prejšnje tekme, ko so v tem elementu dobili tri gole. Še več, tokrat je Žiga Pance ukradel plošček in sam ušel v protinapad ter ga tudi uspešno končal.

Gol je dal krila Ljubljančanom, ki so bili v nadaljevanju boljši, ne pa tudi dovolj učinkoviti za še kakšen gol. Priložnosti Marc-Olivierja Valleranda, Žige Pešuta in v zadnji minuti še ene Panceta so tudi po zaslugi Žana Usa ostale neizkoriščene.

V drugi tretjini so domači vzpostavili ravnotežje in bili nevarnejši kot v prvi, še enkrat pa niso izkoristili prednosti igralca več. Priložnosti sta imela Andrej Hebar in dve Mirko Djumić, slednji se je v 32. minuti po protinapadu sam znašel pred Hölsäjem, a ni bil uspešen. Na drugi strani so gostje močno protestirali v 36. minuti, ko so sodniki dosodili prepovedan položaj v akciji, ko bi se dva njihova igralca znašla sam pred Usom.

Gostje pa bi prednost lahko povečali v zadnji minuti, ko se je odbiti plošček znašel tik ob vratnici, a Aleš Mušič ni bil dovolj hiter, da bi ga pospravil v gol.

Aleš Mušič | Avtor: Profimedia Profimedia

Zadnja tretjina je minila terenski premoči gostov, ki pa dolgo niso mogli potrditi uspeha, saj je bil izid do zadnjih minut 1:0. Nove priložnosti so imeli Anže Ropret, Tadej Čimžar, Pešut in še kdo, na jeseniški strani pa je do pravih strelov prišel le Erik Svetina.

A domači so bili ob tesnem zaostanku še v igri za podaljšek. Nato pa so v 57. minuti dobili zares nenavaden gol: ko je Us skušal izbijati plošček pred Mušičem, je ta nastavil palico, plošček pa se je v loku odbil prek domačega vratarja in končal v mreži. Jeseničanom nato ni pomagala niti igra brez vratarja ob koncu in morali so se sprijazniti z novo selitvijo v Tivoli, kjer bo v ponedeljek padel zastor nad klubsko sezono v Sloveniji.

"Če potegnem črto, smo bili preslabi. Manjkal je prvi korak, imeli smo slabo dnevno formo. Pokazatelj je tretja tretjina, ko bi morali pritisniti, pa praktično nismo ustvarili nič. Težko rečem, kaj se dogaja. Mogoče je samo tak trenutek. Ali pa imamo občutek, da je na domačem ledu lažje in se ne držimo naših okvirjev. Težko rečem, da se jih danes nismo, bili smo pač preslabi. Moramo se pogledati v ogledalo in se vprašati, kje se lahko popravimo," je po tekmi dejal Mitja Šivic, trener Sija Acronija Jesenic.

"Vedeli smo, da ni popravnega izpita, da moramo dati vse od sebe, odigrati disciplinirano tekmo. Bili so tudi padci med igro, na koncu pa smo zasluženo zmagali. Utrujenost je že prisotna, a ne glede na to bo v ponedeljek zadnja tekma v sezoni, morali bomo dati zadnje atome moči in odigrati še eno vrhunsko tekmo. Treba bo 'borbati', izkoristiti priložnosti. Glave so že utrujene, tudi fizično smo na koncu, a enostavno je treba sestaviti dve tekmi, da osvojimo ta pokal," pa je dejal Pance, strelec prvega zadetka na tekmi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.