Šport
121 ogledov

Četrtfinale so Velenjčani dobro odprli, nato popustili

Matic Verdinek Profimedia
Velenjski rokometaši v Lizboni popustili v končnici.

Rokometaši Gorenja iz Velenja so na prvi četrtfinalni tekmi evropske lige izgubili na gostovanju v Lizboni pri Benfici s 36:29 (16:18). Povratna tekma bo čez teden dni v Rdeči dvorani v Velenju.

Slovenski prvaki so presenečenje pripravili že v osmini finala, ko so izločili favorizirani Nimes. Na pragu presenečenja so bili tudi v Lizboni, saj so dobili prvi polčas in vse do zadnje četrtine tekme držali stik s tekmeci (24:24), končnica dvoboja pa je minila popolnoma v luči Portugalcev.

Velenjski rokometaši so bili boljši tekmec v prvem delu, kjer so vodili s 7:3, 10:7 in na menjavo strani odšli z dvema goloma naskoka. V drugem polčasu pa sta se najprej popolnoma razigrala Petar Đorđič in Demis Cosmin Grigoras, ki sta na začetku drugega dela zadela po trikrat in svojo ekipo popeljala v vodstvo.

V nadaljevanju so Portugalci začeli zadevati z vseh položajev in si pred povratno tekmo priigrali prednost, ki jo bodo Velenjčani pred svojim občinstvom le težko stopili. Đorđič je skupaj dosegel devet golov, enega manj pa Lazar Kukić. Pri Velenjčanih je bil s petimi goli najbolj učinkovit Kenan Pajt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice