Šport
12 ogledov

Chelsea dobil kontroverzno tekmo na Bridgu

Chelsea Hull City EPA
Obe vodilni ekipi angleške Premier lige sta zabeležili zmago. Chelsea je doma ugnal Hull City (2:0), Manchester City pa je slavil v Leicestru (0:1). Arsenal je suvereno ugnal Newcastle (4:1).

Na Stamford Bridgu je Chelsea tekmo začel silovito in začetni pritisk nadgradil z golom v sedmi minuti. Oscar je poslal visok predložek pred vrata, tam pa je bil osamljen Eden Hazard in z glavo zadel za prednost domačih.

V zaključku prvega dela so se gostujoči tigri otresli pritiska, a niso resneje ogrozili Petra Čecha, ki je v golu tokrat zamenjal Thibauta Courtoisa.

V drugem polčasu so gostje zapravili priložnost za izenačenje prek Jacka Livermora, nato pa je imel Chelsea veliko sreče, da Gary Cahill ni dobil drugega rumenega kartona, ko je očitno simuliral.

Igralci Hulla so "ponoreli" in tekma je postala zelo groba, kar je rezultiralo v rdečem kartonu za Toma Huddlestona, ki je grdo zrušil Filipeja Luísa. Chelsea je hitro zapečatil zmago, ko je po globinski podaji Hazarda v 68. minuti zabil Diego Costa.

Meščani ostali blizu Bluesom

Zadnjeuvrščeni Leicester City je na domačem igrišču dobro odprl srečanje, Esteban Cambiasso pa je bil le centimetre oddaljen od tega, da matira Joea Harta.

Manchester City je v nadaljevanju prevzel pobudo in Yaya Touré je izsilil lepo obrambo Bena Hamerja, v 40. minuti pa je Frank Lampard pravočasno vtekel na podajo Samirja Nasrija in goste povedel v vodstvo.

V drugem polčasu so meščani dobro zaprli dostope do svojega gola in zdržali za pomembno zmago, ki jih je obdržala tik za Chelseajem, ki ima na prvem mestu še naprej tri točke prednosti pred četo Manuela Pellegrinija.

Santi Cazorla | Avtor: EPA EPA
Topničarji sklatili srake

Topničarji so boljšo predstavo na začetku tekme okronali tudi z zadetkom. Devetnajstletni Héctor Bellerín, ki je dobil priložnost na desnem boku obrambe zaradi številnih poškodb v domačem kadru, je na sredini odvzel žogo in jo spravil do Olivierja Girouda. Francoz je podal na desno do Alexisa Sáncheza in nadaljeval s tekmo v kazenski prostor, kjer je z visokim skokom izkoristil Čilenčev predložek. Londonski Arsenal je doma gostil zelo priljubljeno stranko na stadionu Emirates - Newcastle in ji prizadejal šesti zaporedni poraz na medsebojnih dvobojih.

Gostitelji so kmalu zatem zabili še en gol, a ga je sodnik Lee Mason najverjetneje neupravičeno razveljavil, saj naj bi Danny Welbeck pred strelom storil prekršek nad Darylom Janmaatom. Že pred prvim zadetkom je Arsenal sicer preko Pera Mertesackerja zadel prečko po kotu.

Srake bi sicer lahko pred koncem prvega polčasa izenačile. Po podaji iz prostega strela je Yoan Gouffran streljal z glavo, Wojciech Szczęsny je njegov poizkus zaustavil, a se je žoga odbila na nogo Papissu Cisséju, ki pa je zadel le ležečega poljskega vratarja. 

Londončani so nato odločno krenili v drugi polčas, v 58. minuti so vodili že s 3:0. Za prvi zadetek je Sánchez v kazenskem prostoru našel Santija Cazorlo, ki je zadel iz težkega kota, za drugega pa je poskrbel Bellerín s podajo pred gol do Girouda. Gostitelji so bili še naprej podjetnejši, za nekaj časa jih je presekal zadetek srak, Ayoze Pérez je z glavo zadel po prekinitvi, končni izid pa je Cazorla postavil s "panenko" z enajstmetrovke. 

Premier league, 16. kolo:

Burnley : Southampton 1:0 (0:0)
Barnes 73.
Tadić (Soton) je v 60. minuti zapravil enajstmetrovko.

Chelsea : Hull City 2:0 (1:0)
Hazard 7., Costa 68.
RK: Huddlestone (Hull) 60.

Crystal Palace : Stoke City 1:1 (1:1)
McArthur 11.; Crouch 13.

Leicester City : Manchester City 0:1 (0:1)
Lampard 40. 

Sunderland : West Ham United 1:1 (1:1)
Gomez 22./11m; Downing 29.

WBA : Aston Villa 1:0 (0:0)
Gardner 72.
RK: Richardson (Villa) 22.

Arsenal : Newcastle United 4:1 (1:0)
Giroud 15., 58., Cazorla 54., 89./11-m; Pérez 63.

Nedelja ob 14.30:
Manchester United - Liverpool

Ob 17.00:
Swansea City - Tottenham Hotspur

Ponedeljek ob 21.00:
Everton - QPR

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.