Šport
19 ogledov

Chelsea spet zbežal Cityju

Oscar Chelsea Newcastle
1/10
EPA
Chelsea je doma premagal Newcastle (2:0) in tako spet pobegnil Manchester Cityju, ki je remiziral pri Evertonu (1:1). Liverpool je slavil na gostovanju v Sunderlandu (0:1).

Londonski Chelsea je na domačem igrišču stežka zlomil odpor Newcastla (2:0). V prvem polčasu so bili modri celo v podrejenem položaju, Moussa Sissoko je za goste stresel tudi vratnico gola Petra Čecha, češki vratar pa je ubranil tudi nevaren poskus Rémyja Cabelle. A kljub temu je Chelsea v prvem delu povedel, ko je Oscar v 43. minuti izkoristil lepo podajo Branislava Ivanovića.

Tudi v drugem delu Chelsea ni bil tako prepričljiv v igri kot ponavadi, toda v 59. minuti so Londončani praktično že odločili tekmo. Po inovativni podaji Oscarja se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Diego Costa in podvojil prednost Chelseaja. Do konca so domačini rutinirali držali zanesljivo prednost.

Everton storil uslugo Chelseaju

Everton je na domači zelenici odščipnil točko Manchester Cityju (1:1) in tako Chelseaju omogočil, da je spet sam na vrhu lestvice. Meščani so v prvem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti, nenatančna sta bila Stevan Jovetić in Jesus Navas. Kljub premoči gostov pa so bili domači tisti, ki so bili najbližje vodstvu, ko je po odbitku okvir gola stresel Seamus Coleman.

Na začetku nadaljevanja je za Everton močno sprožil Romelu Lukaku, a je bil Joe Hart kos nalogi. Domačini so v nadaljevanju zaigrali bolje, vendar pa so povedli gostje, ko je Fernandinho v 74. minuti preusmeril strel Davida Silva v mrežo.

A vodstvo Cityja ni trajalo dolgo, že štiri minute kasneje je, po predložku Leightona Bainesa in slabi postavitvi Harta, zabil Steven Naismith. V končnici je za meščane poskusil še Samir Nasri, a je bil dobro postavljen domači vratar Joel Robles.

Marković za zmago L'poola

Na Stadionu luči je Liverpool odlično odprl tekmo in povedel že v deveti minuti prek Lazarja Markovića, ki je zadel po akciji Fabia Borinija. Redsi so povsem prevladovali v prvem polčasu, a so na odmor odšli le z minimalnim naskokom. Marković je v 31. minuti s fantastičnim strelom zadel še okvir vrat, podobna usoda je doletela Jordana Hendersona nekaj minut kasneje, v končnici pa je lepo priložnost zapravil še Borini.

Na začetku drugega polčasa je bil po prodoru Emreja Cana zaradi drugega rumenega kartona pri domačih strogo izključen Liam Bridcutt, nato pa so se črne mačke prebudile, ko je s 25 metrov s pravo bombo Adam Johnson zadel prečko. V zaključku je za goste priložnost zapravil še Mario Balotelli, pri domačih pa je zapretil Mikael Mandron, a je ostalo pri minimalni zmagi Liverpoola (0:1).

Premier league, 21. kolo:

Sunderland : Liverpool 0:1 (0:1)
Marković 9.
RK: Bridcutt (Sunderland) 49.

WBA : Hull City 1:0 (0:0)
Berahino 78.

Burnley : QPR 2:1 (2:1)
Arfield 12., Ings 37.; Austin 33./11m

Swansea City : West Ham United 1:1 (0:1)
Gomis 74.; Carroll 43.

Chelsea : Newcastle United 2:0 (1:0)
Oscar 43., Costa 59.
Vučkić (Newcastle) je bil na klopi.

Leicester City : Aston Villa 1:0 (1:0)
Konchesky 45.
RK: James (Leicester) 93.; Clark (Villa) 94.

Everton : Manchester City 1:1 (0:0)
Naismith 78.; Fernandinho 74.

Crystal Palace : Tottenham Hotspur 2:1 (0:0)
Gayle 69./11m, Puncheon 80.; Kane 49.

Nedelja ob 14.30:
Arsenal - Stoke City

Ob 17.00:
Manchester United - Southampton

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.