Šport
22 ogledov

Simeone: "Di María je najboljši igralec Reala"

Simeone Ancelotti Real Madrid Atletico Madrid španski superpokal Bernabeu EPA
Trenerja obeh madridskih moštev, ki se merita v španskem superpokalu, sta se prvega srečanja lotila z različnim pristopom. Simeone je priznal, da se je zavestno osredotočil za branjenje, Ancelotti pa je bil kljub remiju zadovoljen z igro svojih varovancev.

"Igro smo zastavili tako, da so do izraza prišle naše karakteristike in tekma je potekala na način, ki je bolj ustrezal nam. Srečanje se je spremenilo z vstopom Di Maríe. To je logično, saj je njihov najboljši igralec. On je tisti, ki največkrat naredi višek na napadalni polovici," je po tekmi dejal trener madridskega Atlética, Argentinec Diego Simeone.

"Cholo" obema ekipama še naprej pripisuje polovične možnosti za uspeh, kljub temu, da je njegova ekipa uspela izvleči remi na gostovanju in ob tem dosegla še dragocen gol v gosteh. "Pred povratno tekmo imamo 50 odstotkov možnosti za zmago, zahvaljujoč golu Raúla Garcíe. Real Madrid skoraj vedno doseže zadetek, tako da ne smemo misliti na izid 0:0. Pripravili bomo ekipo, ki bo imela veliko napadalnih opcij. Vsak, ki je že igral na izid 0:0, ve, kako težko ga je doseči," je petkovo povratno srečanje napovedal Simeone. 

"Nisem videl nič spornega"

Energični trener je nato pojasnil koncept branjenja, ki si ga je zamislil na srečanju na stadionu Santiago Bernabéu. "Želeli smo zapreti sredino in odrezati napadalne igralce Reala, nasprotniku smo pustili nadzor nad žogo. Pri zapiranju smo, ko je bilo to potrebno, dodali tretjega igralca med Saúla Ñígueza in Juanfrana na desni in Kokeja in Siqueiro na levi strani, da smo zaprli njihove poskuse," je dejal Argentinec. 

Simeone je od prve minute priložnost na desni strani zvezne vrste ponudil tudi mlademu Saúlu Ñíguezu. "Saúl je imel dve lepi priložnosti za zadetek, a na takšne situacije na tovrstnih tekmah se moraš navaditi. Ima podobne značilnosti kot Koke. Je še mlad in upam, da se bo še izboljševal," je o mladeniču, ki se je h Colchonerosom pred to sezono vrnil s posoje, povedal nekdanji trener Estudiantesa, San Lorenza, River Plata in Catanie.

Za trud je pohvalil tudi novinca v svojih vrstah, hrvaškega napadalca Maria Mandžukića. "Mandžukić je odigral odlično, opravil je veliko dela za ekipo v obrambnih nalogah. On in Raúl García sta imela nalogo preprečevati snovanje protinapadov. Morali smo biti kompaktni kot ekipa. Vse skupaj je bilo dokaj dobro," je povedal Simeone, ki je dodal še, da ni videl nobene sporne situacije.

Diego Simeone Atletico Madrid | Avtor: EPA EPA
V zadnjih minutah obračuna bi katalonski sodnik Estrada Fernández moral pokazati na belo točko, ko je po strelu Danija Carvajala strel z roko ustavil gostujoči vezist Mario Suárez. Gostje so želeli rdeči karton za Sergia Ramosa po njegovem obračunavanju z Mandžukićem, domači pa izključitev Hrvata in Guilhermeja Siqueire, ki sta po dobljenem kartonu "plesala" na robu drugega rumenega opomina. "Nisem videl nobene sporne situacije," je bil kratek Simeone.

"Poškodba Cristiana se ne zdi resna"

Z igro svojega moštva je bil zadovoljen tudi trener Reala, Italijan Carlo Ancelotti. "Ekipa je igrala dobro, vložila je veliko truda in držala visok ritem. Imeli smo nadzor nad srečanjem in smo napadali ter nasprotnika visoko pritiskali. Vsi trije vezisti so igrali dobro. Tudi po našem golu smo imeli kontrolo, vendar smo naredili napako pri prekinitvi, ko nismo bili pozorni ob prvi vratnici," je dogajanje na zelenice strnil trofejni trener in zatrdil, da pred povratno tekmo ni zaskrbljen. "Atlético ima sedaj rahlo prednost, saj bo igral doma, toda če bomo ponovili današnjo predstavo, bomo osvojili lovoriko."

Ob polčasu je Ancelotti Cristiana Ronalda moral zamenjati zaradi poškodbe leve stegenske mišice, po srečanju resnost Portugalčeve poškodbe še ni bila znana. "Cristiano je začutil nekaj bolečin v levi stegenski mišici in se ni počutil dobro. Opravili bomo potrebne teste. Na prvi pogled se poškodba ne zdi preveč resna," je navijače Reala (začasno) pomiril Italijan, ki je Cristiana zamenjal s poznejšim strelcem Jamesom Rodríguezom. "James je igral zelo dobro, celotna ekipa je v drugem delu zaigrala bolj direktno. Njegov prvi zadetek za Madrid mu bo dal samozavest," je o kolumbijskem novincu povedal nekdanji trener Juventusa, AC Milana, Chelseaja in Paris Saint-Germaina.

Vrnil Simeoneju, določil prvega vratarja

Cristiano Ronaldo Ancelotti Real Madrid Atletico Madrid španski superpokal Berna | Avtor: EPA EPA
Simeone je, morda malce provokativno, pohvalil svojega rojaka Ángela di Marío, za katerega je zatrdil, da je najboljši mož v vrstah Reala. "Di María je eden od mnogih dobrih igralcev, ki jih imam. Mislim, da je (Simeone, op. a.) pozabil na Cristiana, ki je osvojil Zlato žogo in Garetha Bala, ki je zabil odločilni zadetek v finalu Lige prvakov," je kolegu vrnil Ancelotti in sosede spomnil na boleč poraz v finalu Lige prvakov. Italijan ni želel razpredati o prihodnosti Di Maríe, ki je ovita v tančico skrivnosti. "Di María je igralec Reala in uporabim ga lahko, kakor se mi zdi potrebno."

Ob koncu je "Cool Carlo" razkril, da je že razrešil letošnjo vratarsko dilemo, a ugotovitev še ni želel deliti z javnostjo. "Iker ni mogel preprečiti zadetka, saj je igralec prišel do žoge tik pred njim. Napaka se je zgodila pri bližnji vratnici. Že sem sprejel odločitev, kdo bo naš prvi vratar v tej sezoni, vendar tega ne bom razkril," je zaključil Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.