Šport
6 ogledov

Cimos po poti Prul, Preventa, Rudarja, Gold Cluba ...

sport 26.11.2011 liga prvakov, 6. krog, skupina C, Cimos Koper - Sankt Peterburg Saša Despot
Cimos Koper je v minulih letih pustil globoke sledi na domačem in mednarodnem rokometnem prizorišču, a kot vse kaže, se bo njegova zgodba klavrno končala.

Obalni prvoligaš Cimos Koper bo očitno doživel usodo Prul 67, Gold Cluba, trboveljskega Rudarja, Preventa, Terma ... Rokometnemu klubu se ni uspelo izviti iz finančnih težav, ki so v zadnjem obdobju pestile klub, in bo očitno s stečajem žalostno končal svojo prvoligaško zgodbo. Iz kluba so sporočili, da z igralci niso dosegli dogovora, zato se iz Bonifike rokomet za zdaj poslavlja.

Klub: Igralci so bili neomajni

"Po skoraj mesecu dni intenzivnega dela med pooblaščenci RK Cimos Koper in največjimi upniki kluba - igralci članske ekipe - so bile izčrpane vse možnosti za iskanje kompromisa. Strani ga nista našli, saj so bile finančne zahteve rokometašev, pri katerih so ostali neomajni, previsoke za finančne zmožnosti okolja, v katerem trenutno dela koprski rokomet," so v imenu pooblaščencev RK Cimos Koper - v tej skupini so bili Vianej Višnjevec, Aljoša Bertok, Rado Velkavrh in Simon Maučec - zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so pojasnili, so se v klubu še pred zaključkom sezone seznanili z dejanskim dolgom do rokometašev in drugih dobaviteljev ter pripravili predlog, da se letni prejemki zmanjšajo za 25 odstotkov in da bi jim z določenim časovnim zamikom poravnali do največ 75 odstotkov pogodbeno določenih prejemkov. Toda rokometaši predloga niso sprejeli in dogovori so se končali neuspešno.

"Ni bilo razumevanja"

"Na razočaranje mnogih se rokometaši niso zmogli poenotiti, čeprav je bila velika večina naklonjenih takemu kompromisu. Tako pa mnogi očitno niso zmogli doumeti, da je bilo varno okolje, v katerem je klub deloval več kot desetletje, posledica zanesenjaštva in potez predsednika kluba. Danes, ko nima več odločilne vloge, klub nikakor ne more delovati na tako visoki ravni kot v preteklih letih," so zapisali.

"Kljub vsem tem dejavnikom so rokometaši zahtevali več denarja in očitno niso zmogli dovolj razumevanja, da bi sprejeli kompromis in pri življenju ohranili klub, ki jim je nudil varno zavetje v preteklih letih. Očitno je, da rokometne igre na ravni, ki jo je v zadnjih letih občinstvu nudil in gojil RK Cimos Koper, za nekaj časa ne bo več v koprskem hramu rokometa - dvorani Bonifika," so sklenili v pismu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.